Johtajan kokonaiskuntoisuus

johtajan kokonaiskuntoisuus

– Haasteena jatkuva uudistuminen

Pentti Sydänmaanlakan kiireiselle johtajalle kirjoitettu kirja kannustaa miettimään ja pohtimaan, miten johtaa itseään. Sydänmaanlakka toteaa, että johtamisen lähtökohtana on oppia ensin johtamaan itseään ja vasta tämän jälkeen muita. Huippujohtajan on oltava huippukunnossa pärjätäkseen vaativassa tehtävässään. Kirjoittajalla on pitkä kokemus aihepiiristä, josta hän on tehnyt tuhansia valmennuksia.

Kirja ammentaa oppinsa valmennuksissa käydyistä coaching-prosesseista, joissa itsensä johtaminen ja kokonaisvaltainen hyvinvointi ovat olleet tärkeitä tavoitteita. Sydänmaanlakka on koonnut kirjaan kokemuksiaan keskusteluista konkretisoidakseen ja kiteyttääkseen teeman käsittelyä. Kirjassa pohditaan mm. sosiaalista älykkyyttä, vuorovaikutusosaamista ja annetaan hyvin konkreettisia ajatuksia fyysisen hyvinvoinnin kasvattamiseen.

Kirjan lopussa on työkirja ja mahdollisuus henkilökohtaisen kehityssuunnitelman viimeistelyyn. Työkirjassa on esitetty seitsemän konkreettista tapaa parantaa yksilön kokonaiskuntoisuutta: ihmettele jatkuvasti, innostu usein, reflektoi, ota vastuu itsestäsi, ole tavoitteellinen, pistä tärkeät asiat etusijalle sekä uudistu ja kehitä itseäsi jatkuvasti.

Johtajan kokonaiskuntoisuus (2022) tarjoaa ideoita johtajan jatkuvan uudistumisen haasteeseen ja reflektointiin. 

Kirjan voi tilata Kauppakamarikaupasta

johtajan kokonaiskuntoisuus
Kategoriat:Kirjavinkki