Matkailua kehittämässä

Kristiina Kukkohovi

Visit Turku Archipelagon ensimmäisenä toimitusjohtajana aloitti alkukesästä Kristiina Kukkohovi. ”Visit Turku Archipelago on tuore
alueemme strategisen matkailukehittämisen yhtiö, jonka inspiroivana tehtävänä on viedä tämä upea alue uuteen vaiheeseen matkailun näkökulmasta”, kuvailee Kukkohovi uutta työnsarkaa.

Millaisissa työtehtävissä olet urallasi ollut?

Olen saanut suuren kunnian ja ilon tehdä töitä elämys/palvelu/matkailutoimialan huippubrändien ja yritysten palveluksessa – mahtavien tiimien kanssa. Tehtäväni ovat vahvasti liittyneet brändeihin, digitaaliseen liiketoimintaan ja muutosjohtamiseen.
Aloitin työurani KILROY Travelsin palveluksessa edeten siellä markkinointikoordinaattorista Suomen maajohtajaksi. Vastasin myös KILROY:n globaalista brändistä osana maajohtajan tehtävää. Markkinointi- ja brändijohtajan kiinnostavia tehtäviä olen hoitanut Blue1:lla, Tallink Silja Linella ja Ruka & Pyhä -hiihtokeskuksissa. Työtehtäviä muun muassa digitaalisen liiketoiminnan, muutosjohtamisen ja asiakaskokemusstrategian parista on ehtinyt kertyä myös Finnairilla ja Heimstadenilla.

Mitä haluaisit erityisesti nostaa uraltasi esille?

Tehtävissäni on aina ollut muutos läsnä; muutos maailmassa, tarve asemoitua uudelleen ja rohkeus luoda uutta. Jokaisessa tehtävässäni on liikutettu tai nostettu perustaa uuteen.
Olen oppinut kaikista tehtävistäni valtavasti ja nauttinut käytännössä joka hetkestä – jopa niistä todella haastavista. Jokaisesta tehtävästäni koen ylpeyttä, sillä olen saanut roolin olla mukana jossain merkityksellisessä. Nostaisin esille Pyhän – tunnen edelleen suuria tunteita Pyhän äärellä. Toisin esille myös Finnairin Now/here-matkapalvelun, joka on jo kuopatun, mutta ei unohdettu.

Mistä pidät työssäsi?

Pidän haasteista, inspiroivista ihmisistä, muutoksen tarpeesta. Pidän myös strategisista oivalluksista, tiimityöstä ja osallistamisesta sekä näkyvistä muutoksista.

Artikkeli on julkaistu Turun kauppakamarin -jäsenlehdessä 4/2022
Voit lukea uratarinan kokonaisuudessaan verkkolehdestä.

”Sky is the limit – and not even that”.

Kategoriat:Uratarina