MentorChamber esittelyssä: Lauriina Holmström & Anja Saine

MentorChamber esittelyssä: Lauriina Holmström & Anja Saine

MentorChamber on Turun kauppakamarin kehittymisohjelma jäsenyritystensä henkilöstölle. Ohjelman tavoitteena on osaamisen ja johtajuuden kehittäminen Varsinais-Suomen alueella. Ohjelman kautta tehdään tulevaisuuden osaaminen näkyväksi ja rakennetaan yhä parempia verkostoja ihmisten ja yritysten välille.

MentorChamber esittelyssä -sarjan kuudentena haastatteluparina ovat aktori Sofokus Oy:n konsultti Lauriina Holmström ja mentori Ductorconin johtajuusvalmentaja Anja Saine.

Mikä innosti sinut lähtemään mukaan mentorointiohjelmaan?

”Olen itse toiminut useamman kerran mentorina ja ajatus pöydän toiselle puolelle siirtymisestä on houkutellut jo pitkään. Sopivaa mentorointiohjelmaa ei kuitenkaan aiemmin ole tullut vastaan, vaan valtaosa ohjelmista on suunniteltu joko opiskelijoille tai uran alkuvaiheessa oleville”, pohtii aktori Holmström.

”Mahdollisuus olla aidosti avuksi aktorille, joka haluaa tarkastella ja työstää toimintaansa, rajoittavia uskomuksiaan, unelmiaan ja vaihtoehtoisia tulevaisuuden päämääriään. On myös aina ilo tutustua uusiin ihmisiin eri aloilta”, ajattelee mentori Saine.

Millaisia kokemuksia tai odotuksia teillä oli liittyen mentorointiin ennen ohjelman aloitusta?

”Odotin innolla Anjan tapaamista ja mentoroinnin aloittamista! Odotin erityisesti sitä, että pääsen haastamaan omaa ajatteluani uraan ja tavoitteisiin liittyvissä asioissa henkilön kanssa, jolla on paljon kokemusta asiasta ja joka osaa katsella tilannetta ulkopuolelta käsin”, muistelee Holmström.

”Lähdin mukaan avoimin mielin ja heti alkuun selvitin mitkä ovat Lauriinan odotukset yhteistyömme suhteen. Kehittyäkseen ja muuttaakseen toimintaansa on ensin tarkasteltava ajatteluaan ja asenteitaan. Siksi on hienoa, että heti alussa Lauriina antoi minulle luvan haastaa hänen ajatteluaan arvostavalla tavalla ja kannustaa näkemään mahdollisuuksia”, kehuu Saine.

Miten mentorointi on lähtenyt käyntiin?

”Tuntui, että löysimme heti ensimmäisellä kerralla yhteisen sävelen ja muodostimme luottamuksellisen suhteen. Vaikka olen luonteeltani avoin, on mentoroinnin kannalta ollut todella tärkeää se, miten luontevaa yhteistyömme Anjan kanssa on. Ilman luottamusta Anjan mainitsema ajatusten haastaminen ei olisi onnistunut”, huomauttaa Holmström.

”Todella hyvin ja avainasemassa on välillemme syntynyt vahva luottamus. Lauriina on ollut aito ja rehellinen, eikä ole pelännyt nostaa keskusteluun vaikeitakaan aiheita. Hän on hienosti työstänyt tavoitteitaan myös tapaamistemme välillä”, kiteyttää Saine.

Ovatko lähtöajatuksenne muuttuneet tai selkeytyneet mentoroinnin alettua?

”Yhteinen matka on edennyt todella luonnollisesti ja lähes omalla painollaan. Olemme tunnistaneet selkeitä asioita, joihin keskittyä mutta samalla joustavasti keskustelleet aiheista, jotka ovat tapaamisten välillä nousseet mieleen”, ajattelee Holmström.

”Ajatukset ovat lähinnä vahvistuneet ja olen tyytyväinen siitä, että juuri meidät oli valittu pariksi. Mukavissa tapaamisissa aika on mennyt kuin siivillä ja nauramiseltakaan emme ole välttyneet” iloitsee Saine.

Mikä on tähän mennessä ollut mieleenpainuvin asia tapaamisistanne?

”Yleisesti se, miten Anja on osannut ottaa tilanteeni huomioon ymmärtäväisellä ja lämpimällä otteella mutta samalla ajatuksiani haastaen”, kokee Holmström.

”Tärkeitä oivalluksia puolin ja toisin eli mentorin roolissa olen hyötynyt itsekin ja saanut uusia näkökulmia. Ehkä mielenpainuvinta on ilo siitä, miten vahvasti Lauriina haluaa itseään ja osaamistaan kehittää sekä tehdä merkityksellistä työtä”, pohtii Saine.

Mentorointiin lähtee mukaan monenlaisia ihmisiä eri aloilta sekä eri lähtökohdista.
Seuraava MentorChamber-haku alkaa vuoden 2023 lopulla.

Kategoriat:MentorChamber