MentorChamber esittelyssä: Maria Taipale ja Linda Korpela

MentorChamber esittelyssä: Maria Taipale ja Linda Korpela

MentorChamber on Turun kauppakamarin kehittymisohjelma jäsenyritystensä henkilöstölle. Ohjelman tavoitteena on osaamisen ja johtajuuden kehittäminen Varsinais-Suomen alueella. Ohjelman kautta tehdään tulevaisuuden osaaminen näkyväksi ja rakennetaan yhä parempia verkostoja ihmisten ja yritysten välille.

MentorChamber esittelyssä -sarjan viidentenä haastatteluparina ovat mentori Raision seudun koulutuskuntayhtymän johtava rehtori Maria Taipale ja aktori Tuocon Oy:n konsultti Linda Korpela.

Mikä innosti sinut lähtemään mukaan mentorointiohjelmaan?

”Halu auttaa ja kannustaa johtamistehtävissä toimivia. Mielestäni valiokunnassa noussut idea oli toteuttamisen arvoinen ja halusin puheenjohtajana sitoutua edistämään asiaa”, kertoo mentorina toimiva Taipale.

”Kiireinen ja hektinen arki ei useinkaan jätä aikaa oman osaamisen reflektoinnille saatikka omien vahvuuksien tunnistamiselle. Urallani olen siinä pisteessä, että eteenpäin mennäkseni näen nämä kuitenkin keskeisiksi tekijöiksi ja tähän MentorChamber oli mielestäni erinomainen mahdollisuus. Näin tämän myös mahdollisuutena oivaltaa ja saada erilaisia näkökulmia omaan ajatusmaailmaan itseäni kokeneemmalta mentorilta”, pohtii aktori Korpela.

Millaisia kokemuksia tai odotuksia teillä oli liittyen mentorointiin ennen ohjelman aloitusta?

”Olen toiminut itse vuosikymmeniä erilaisissa johtotehtävissä, valmentajana, konsulttina ja mentorina. MentorChamber -prosessilta odotin paljon ja odotukset ovat toteutuneet. Olen varma, että ohjelma vahvistaa alueen osaajien onnistumista”, ajattelee Taipale.

”Lähtiessäni mukaan ohjelmaan oli mieleni täysin avoin ja innokas. Olin mukana ohjelmassa ensimmäistä kertaa, joten aiempaa kokemusta ei ollut. Toimitusjohtajamme kuitenkin suositteli MentorChamberia lämpimästi, sillä hänellä on omakohtaista kokemusta useammalta vuodelta toimiessaan itse mentorina. Odotukseni oli avartaa omaa ajatusmaailmaani, käydä ammatillista keskustelua sekä tarkastella omaa uraani hieman kauempaa käsin”, kertoo Korpela.

Miten mentorointi on lähtenyt käyntiin?

”Olemme hienosti löytäneet yhteisen taajuuden, ja toivon, että olen voinut olla Lindalle avuksi. Hän on upea osaaja”, kehuu Taipale.

”Mentorointi on nyt puolessa välissä ja on jo nyt ylittänyt omat odotukseni. Saatiin hyvin nopeasti rakennettua luottamuksellinen keskusteluyhteys, joka on mahdollistanut rikkaan ja avoimen vuorovaikutuksen. Jo nyt olen saanut avarrettua mieltäni omaa ammatillista osaamistani kohtaan ja tunnistanut omia vahvuuksiani. Urallani on tämän puolivuotisen aikana tapahtunut paljon, joten on ollut hienoa päästä sparrailemaan näistä yhdessä Marian kanssa”, iloitsee Korpela.

Ovatko lähtöajatuksenne muuttuneet tai selkeytyneet mentoroinnin alettua?

”Prosessi on aina omannäköisensä ja muovautuu vuorovaikutuksen myötä. Pääosassa on aktori, joten hänen ajatuksensa ohjaavat prosessia”, huomauttaa Taipale.

”Mentoroinnin alkaessa kävimme keskustelua melko isosta kuvasta, työelämästä ja ammatillisen osaamisen eri tulokulmista. Oman työnkuvani muuttuessa olemme päässeet keskustelemaan itselle hyvin ajankohtaisista teemoista, kuten johtajuudesta ja jopa hyvin konkreettisella tasolla. Koen saaneeni avaimia omaan arkeeni ja kuten jo alussa toivoin, on tämä mahdollistanut omaa reflektointia ja itsetutkiskelua. Aluksi myös pohdin kovasti eri aihioita, joista keskustella, mutta lopulta olen todennut, että on antoisampaa antaa keskustelun viedä eikä lukittautua liiaksi ennakkoon suunniteltuun teemaan”, reflektoi Korpela.

Mikä on tähän mennessä ollut mieleenpainuvin asia tapaamisistanne?

”Linda on ottanut uusia haasteita rohkeasti ja osoittautunut asioita reflektoivaksi ja luovaksi oppijaksi”, kehuu Taipale.

”Maria on ollut loistava mentori ja rikastuttanut ajatteluani oivaltavilla kysymyksillä. Rehellinen ja avoin keskusteluyhteys on mielestäni ollut onnistumisen mahdollistaja mentoroinnissamme tähän asti”, kiittää Korpela.

Mentorointiin lähtee mukaan monenlaisia ihmisiä eri aloilta sekä eri lähtökohdista.
Seuraava MentorChamber-haku alkaa vuoden 2023 lopulla.

Kategoriat:MentorChamber