Pakkauksen taika

Taitos

Meitä ohjaa työssämme ajatus siitä, että hyvä pakkaus on kokemus. Uskommekin, että pakkaukset tulee suunnitella, ei esineiksi, vaan kokemuksiksi, kertoo pakkaussuunnittelutalo Taitoksen CEO ja Co-Founder Ulla Uimonen.

”Lähestymme pakkausratkaisuja vahvasti design-näkökulmasta.”

Taitos tarjoaa palvelut ja asiantuntemuksen kokemuksien luonnostelusta aina valmiiden pakkauksien toteuttamiseen ja testaamiseen. Taitoksen toimisto sijaitsee Turussa Linnankadulla, mutta toiminta on globaalia. Yrityksen pakkauksia voi nähdä mm. Suunnon, Varjon ja Cover Story Paintin tuotteissa.

”Yrityksen tärkein menestystekijä on perusteellinen ja monipuolinen ammattitaitomme, jota hyödynnämme asiakkaan hyväksi parhaan suunnitteluratkaisun saavuttamiseksi”.

Minkälainen sitten on hyvä pakkaus? Hyvässä pakkauksessa avaaja on otettu huomioon. Uimonen painottaa, että avaajan kokemus on aina tärkein. Pakkauksen laatu on keskeinen osa, ja käytetyt suunnittelutunnit ovat suorassa yhteydessä hyvään ja onnistuneeseen lopputulokseen.

Pakkausratkaisujen pitää hurmata markkinapaikalla, luoda elämyksiä, toimia logistiikkaketjussa, olla kustannustehokkaita, antaa lisäarvoa ja lisäksi ratkaisuissa on huomioitava luontoarvot.

”Jokainen yritys tarvitsee oikean ratkaisun oikeaan tarpeeseen, ja meidän tehtävämme on löytää juuri se paras ratkaisu.”

”Meille mieleisin tapa toimia on toteuttaa pakkausratkaisut tuotantoon saakka, sillä pakkauksien lopullinen laatu määräytyy suurimmaksi osaksi kommunikoinnissa valmistajan ja suunnittelijan välillä. Taika tapahtuu juuri siinä työvaiheessa”, Uimonen kuvailee prosessia.

Taitoksella on laaja globaali verkosto pakkausvalmistajia, joiden avulla pakkauksen toteuttaminen onnistuu missä päin maailmaa tahansa. 

”Käytössämme on myös oma sertifioitu testilaboratorio, jossa voimme kuljetustesteillä verifioida pakkauksen antaman suojan tuotteelle ja pakkauksen kuljetuskestävyyden”.

Taitoksen tiimiin on toistaiseksi löytynyt hyvin työntekijöitä. Yrityksessä työskentelee kahdeksan kokoaikaista tekijää ja yksi osa-aikainen tekijä.

Taitoksen tiimistä suurimmalla osalla on jo 10–20 vuoden työkokemus Nokian ja Microsoftin suunnittelijoina. Tiimissä on lisäksi nuoria suunnittelijoita joko suoraan opinahjosta rekrytoituina tai jo muualla kannuksiaan hankkineina.

”Perustimme Taitoksen vuonna 2016 samassa tiimissä pitkään työskennelleiden kollegojen kanssa, koska uskoimme, että tällaiselle yritykselle on tilausta. Meillä oli kattava osaaminen pakkauksien kehittämisestä siten, että ne tuottavat lisäarvoa edustamalleen brändille, ovat luotettavia ja niiden laatu ja kustannukset ovat tasapainossa. Taitoksen tiimistä jokainen tuo omanlaisen ja erilaisen osaamisen yritykseen. Tämä kombinaatio on todella arvokas!”

Kaikki toiminta yrityksessä ja yritysten välillä on loppujen lopuksi toimintaa ihmiseltä ihmiselle. Uimosen mukaan siinä painaa toisen kuunteleminen, kunnioitus ja arvostus.

Innovatiiviset ja vastuulliset luksuspakkaukset

Tulevaisuudessa Taitos tarjoaa paitsi suunnittelu- ja konsultointipalveluja myös tuottaa innovatiivisia pakkausratkaisuja suoraan asiakasyrityksille, pienille ja suurille.

”Olemme koronakaudella 2020–2021 tehneet pakkausinnovaatioita, joihin saimme Business Finlandin rahoituksen. Tänä vuonna valmistelemme innovaatioille tuotantokyvykkyyttä, jotta voimme alkaa palvella suomalaisia yrityksiä entistä laadukkaammilla ja ympäristöystävällisemmillä pakkausratkaisuilla. Tuotantokyvykkyyden valmistelussa meitä tukee ELY-keskus.”

Innovaatiomme on taiteltava ja vastuullinen luksuspakkaus, joka kuljetetaan ja varastoidaan litteässä muodossa. Pakkauksen materiaalit ovat 100-prosenttisesti paperipohjaisia ja tarkkaan valikoituja parhaan laadun ja ympäristöystävällisyyden saavuttamiseksi. Litteä kuljetusmuoto on merkittävä parannus verrattuna perinteisiin, ja se tuo vähintään 50 prosentin tilansäästöt varastoinnissa ja kuljetuksessa. Pakkaus valmistetaan Suomessa lähellä laadukkaita paperivalmistajia, jolloin vältetään kaikki turha kuljettaminen.

Yritys on tyytyväinen Varsinais-Suomeen ja Turkuun. Taitos on toiminut Turussa nyt kuusi vuotta. Asiakaskontakteista valtaosa on pääkaupunkiseudulla.

”Turussakin meitä tarvitaan, emme vain ole vielä onnistuneet olemaan riittävästi näkyvillä täällä.”

”Varsinais-Suomessa ja Turussa on yrityksemme erittäin hyvä olla. Turku on riittävän suuri kaupunki rekrytointia ajatellen. Tänne voi onnistua houkuttelemaan myös pääkaupunkiseudun osaajia.

”Meillä on aivan upea toimistosijainti Aurajokivarressa. Upeat lounasravintolat mahdollistavat pienen team buildingin jokainen päivä, kun valitsemme lounaspaikan ja nautimme hyvästä ruuasta yhdessä.”

Artikkeli on alun perin julkaistu Turun kauppakamarin jäsenlehdessä 4/2022

Kategoriat:Jäsentarinat