Rekrytilaisuudessa yli 800 avointa paikkaa

© Moomin Characters™ Theme park created by Dennis Livson
© Moomin Characters™ Theme park created by Dennis Livson

Turun seudun matkailuala katsoo rajoitusten keskellä jo kesäsesonkiin

Turun kauppakamarin matkailuvaliokunta on mukana Varsinais-Suomen TE-toimiston Back to Business – Töitä saaristossa! -virtuaalisessa rekrytointitapahtumassa tiistaina 1.2.2022. Yritykset hakevat yli 800 tekijää kesäksi ja pidempiin työsuhteisiin. 

”Matkailualan toimijat odottavat valtavalla innolla alkavaa matkailusesonkia ja uskomme vahvasti, että kesällä 2022 matkailijat löytävät sankoin joukoin kotimaisiin kohteisiin Turun seudulla ja saaristossa”, kertoo Turun kauppakamarin matkailuvaliokunnan puheenjohtaja ja Muumimaailman toimitusjohtaja Tomi Lohikoski.  

”Ihmiset kaipaavat pitkän tauon jälkeen uusia elämyksiä, iloista huolettomuutta sekä ihmisten tapaamista. Tiedetään, että etätyöt, jatkuvat rajoitukset sekä huoli omasta terveydestä kasvattavat kaipuuta ihan tavalliseen kesään, jonka aikana voi kyläillä ja sukuloida, käydä tapahtumissa ja festivaaleilla, viihtyä terassilla tai huvitella teema- tai huvipuistossa.” 

Kaikista kauppakamarien jäsenyrityksista noin  75 % potee työvoimapulaa (linkki https://turunkauppakamari.fi/news/kauppakamarikysely-lahes-75-prosenttia-yrityksista-karsii-tyovoimapulasta/), ja matkailualalla tilanne on erityisen haastava. 

”Matkailuyritysten palveluksessa tulee Varsinais-Suomessa työskentelemään kesällä tuhansia nuoria, jotka työllistyvät mm. erilaisiin asiakaspalvelutehtäviin. Heiltä odotamme innokasta otetta työhön, ripauksen kielitaitoa sekä hyppysellisen seikkailunhalua heittäytyä uuteen, antoisaan työhön”, Lohikoski kertoo. 

Poikkeustilanteessa työnhakijat kohtaavat työnantajat verkon välityksellä. 

”TE-toimiston Back to Business -rekrytointitapahtumassa yhdistyvät virtuaalinen alusta ja videotapaamiset. Yritykset esittäytyvät videoilla ja haastatteluissa – hakijat puolestaan voivat varata videotapaamisia kiinnostavien matkailualan toimijoiden kanssa”, kertoo Eija Erlamo Varsinais-Suomen TE-toimistosta. 

”Odotamme innolla millaisen vastaanoton virtuaalinen tapahtuma saa työnhakijoilta ja toisaalta rekrytoivilta yrityksiltä. Nyt ei välimatka ole ongelma hakea kesän sesonkitöitä Varsinais-Suomesta.” 

Back to Business – Töitä saaristossa! -virtuaalinen rekrytointitapahtuma järjestetään 1.2. ja tapahtuman verkkoalusta on käytössä 2.2. asti osoitteessa: https://toimistot.te-palvelut.fi/kaikki-tapahtumat/-/ely-calendar/DWQ5DHFbCAMS/event/44310244 

Turun kauppakamarin matkailuvaliokunnan yritykset: https://turunkauppakamari.fi/vaikuttaminen/valiokunnat/matkailuvaliokunta/ 

Lisätietoja 

Tomi Lohikoski, puheenjohtaja, Turun kauppakamarin matkailuvaliokunta; toimitusjohtaja, Muumimaailma Oy, puh. 040 590 0712 

Eija Erlamo, asiantuntija, Varsinais-Suomen TE-toimisto, puh. +358 295 044 635 

Olli Hakala, yhteyspäällikkö, Turun kauppakamari, puh. 050 60177 

Kategoriat:Kotimaa