Telakkalainen neljännessä polvessa

Anna Hakala Meyer Turku

“Olen suvussamme jo neljännessä polvessa telakan kanssa töitä tekevä. Isoisoisäni oli sukeltajana Turun telakalla noin sata vuotta sitten, isoisäni toimi liikennöitsijänä ja isäni oli hänen apunaan myös tekemisissä telakan kuljetusten kanssa.” Näin kertoo viestintäpäällikkö Anna Hakala, joka vastaa Meyer Turun telakan viestinnästä. Hän aloitti työssään maaliskuussa 2022.


Millaisissa työtehtävissä olet urallasi ollut? 

Olen työskennellyt koko urani ajan viestintään tavalla tai toisella liittyvissä tehtävissä. Tein pitkään töitä alkoholiteollisuudessa; alkuun brändivastuiden parissa ja hiljalleen yhä enemmän viestinnän ja vastuullisuuden merkeissä. Viimeiset vuodet koordinoin Pernod Ricardin edunvalvontaa ja vastuullisuutta Pohjois-Euroopan alueella. Juoma- ja laivanrakennusteollisuuksien välissä tein lyhyen vierailun Hill & Knowltonille, eli olen myös päässyt maistamaan viestintätoimistomaailmaa.

Mitä haluaisit erityisesti nostaa uraltasi esille? 

Sanojen kanssa, niin suullisesti kuin kirjallisesti, viihtyvälle ihmiselle on ollut matka oppia, että yksinkertainen on kaunista. Selkeyden pyrkimys onneksi nykyään voittaa nuorempana vaivanneen intohimon tehdä kaikesta taidetta. On myös ollut hienoa havaita, kuinka viestinnän merkitystä ihan kaikissa työtehtävissä aletaan tunnustaa. Vuorovaikutustaidot ovat keskeinen osa lähes jokaisen ammattitaitoa, vaikkei sitä tehtävänkuvauksessa huomattaisikaan painottaa.

Mistä pidät työssäsi? 

Tämänhetkisessä työssäni parasta ovat ehdottomasti ihmiset. Meillä telakalla on vahva yhdessä tekemisen meininki ja kovia tekijöitä laidasta laitaan. Aloitin tehtävässäni vasta puolisen vuotta sitten, ja utelias tulokas on kautta organisaation otettu vastaan ystävällisesti ja pitkämielisesti.

Viestinnän näkökulmasta on tietysti upeaa päästä kertomaan hienoista, koko ajan vastuullisemmista tuotteistamme ja niistä lukemattoman monien eri alojen ammattilaisista, joiden yhteistyönä alukset syntyvät. Nykyiset loistoristeilijät rakentuvat paitsi teräksestä, myös maailmanluokan high-techistä ja kaikesta siltä väliltä, joten telakalla tarvitaan huippuosaajia todella laajalla skaalalla. Meitä onkin Pernossa pienen kylän verran hitsaajista viestintäihmisiin ja projektipäälliköistä palomiehiin!

Mikä on mottosi? 

Suoranaisia mottoja minulla ei ole, mutta huomaan usein lohduttavani itseäni sekä muita itärajan takaa omaksumallani viisaudella: ”Mikään ei toimi, mutta kaikki järjestyy”.

Artikkeli on julkaistu alun perin Turun kauppakamarin lehdessä 3/2022

Kategoriat:Uratarina