Turun kauppatorin kehittämiselle tunnustus

Minna Arve

Turun kauppatorin kehittäminen palkittiin vuoden elinkeinopoliittisena kuntatekona. Palkinnon myönsi Turun kauppakamarin elinkeinopolitiikan valiokunta syyskokouksen yhteydessä 22.11.2022.

Tunnustus jaettiin nyt jo 12:nnen kerran. Tunnustuksen vastaanotti Turun kaupungin edustajana elinvoimajohtaja Niko Kyynäräinen.  

Vuoden elinkeinopoliittinen kuntateko -tunnustus myönnetään vuosittain kunnalle, sen yhteistyöorganisaatiolle, henkilölle tai projektille, joka on toiminut erityisen hyvin yritysilmapiirin parantamiseksi, elinkeinoelämän tai yritysten toimintaympäristön kehittämiseksi. 

”Turun ydinkeskustan ja torin kehittyminen on merkittävä vetovoimatekijä Turun kaupungille. Kaupungin vetovoima muodostuu muun muassa ihmisistä, monimuotoisista palveluista, yrityksistä ja työpaikoista, tapahtumista, elämyksistä ja hyvästä saavutettavuudesta. Nyt uusittu kaupungin sydän mahdollistaa kaiken tämän”, toteaa elinkeinopolitiikan valiokunnan puheenjohtaja Olli Aakula

Turun uudistettu kauppatori avattiin yleisölle syyskuussa. Uudistunut tori tuo valiokunnan mukaan modernia eurooppalaista ilmettä kaupunkiin luoden mahdollisuuksia yrittäjyydelle. Ravintolat, kahvilat ja monet palvelut torilla ja sen ympäristössä tuovat elämää, vetovoimaa ja sykettä, joita kaupunkikeskus kaipaa menestyäkseen ja kehittyäkseen.  
 
Keskustan kehittäminen on yksi Turun kaupungin strategisista kärkihankkeista, ja uudistunut kauppatori tähän liittyvä keskeinen toimenpide. Keskustan kehittämisen tavoitteena on lisätä kaupungin vetovoimaa ja kaupallista elinvoimaa. Kauppatorin uudistus tarjoaa mahdollisuuden niin viihtyisään oleiluun kuin aktiiviseen kaupunkielämään eri käyttäjäryhmien tarpeet huomioiden.  

”Olemme hyvin otettuja tästä elinkeinoelämän myöntämästä tunnustuksesta. Uusi kauppatori on tärkeä osa keskustan kärkihanketta ja kaupallisen keskustan elinvoiman vahvistamista. Investoinnit kauppatoriin ja sen ympäristöön lisäävät keskustan viihtyisyyttä, luovat sen ympäristöön toimeliaisuutta ja tuovat tapahtumat osaksi kauppatorin toimintaa. Turun sydän sykkii jälleen”, tiivistää pormestari Minna Arve.

Turun kauppakamarin elinkeinopoliittisen kuntapalkinnon saajat:  

2011: Uusikaupunki  
2012: Loimaa  
2013: Salo  
2014: Kemiönsaaren kunta  
2015: Turun kaupunki  
2016: tekninen johtaja Antti Korte, Raision kaupunki  
2017: Kaupunkifestivaali SHIFT  
2018: Salo IoT Campus  
2019: Meriverkostot-tapahtuma, Naantalin kaupunki ja elinkeinoasiamies Jorma Ranta  
2020: Liedon kunta  
2021: Timo Hintsanen 
2022: Turun kauppatorin kehittäminen   

Lisätiedot:  

Turun kaupunki, pormestari Minna Arve, minna.arve@turku.fi
Elinkeinopolitiikan valiokunnan puheenjohtaja Olli Aakula, puh. 0400 525 066, olli.aakula@lahitapiola.fi  

Kuvassa: Turun kaupungin pormestari Minna Arve (kuva: Turun kauppakamari)

Kategoriat:Tunnustus