Spottivalossa: Ab Kasnäsudden Oy

Kuvassa Kasnäs talvella 2021

Ab Kasnäsudden Oy on vuonna 1995 perustettu Ab Salmonfarm Oy:n tytäryhtiö, jonka päätoimiala on matkailuala. Matkailupalveluja tarjoava yritys on osa perheyritystä, jota tänä päivänä johtaa toisessa sukupolvessa Wilhelm Liljeqvist. Turun saaristossa, Kasnäsissa sijaitsevassa palveluyritykseen kuuluu hotelli, ravintola, kauppa, kylpylä, kokouspalvelut, vierasvenesatama sekä Caravan-alue.

Yrityksen isoimpana menestystekijänä on ollut vuonna 2005 alueelle valmistunut kylpylärakennus. Kylpylä on valmistumisestaan asti toiminut vetovoimaisena kohteena alueella, ja Kasnäsin venesatama houkuttelee vierailijoita eri puolilta Suomea. Vuonna 2011 valmistunut Lövön silta on myös lisännyt matkailua alueelle ja erityisesti päivämatkailu Kasnäsiin on lisääntynyt.

Kuvassa kylpylän ulkoaltaat
Kuvassa kylpylän ulkoaltaat, jotka ovat auki vuodenajasta riippumatta.

Syksyllä 2020 Ab Kasnäsudden Oy vastaanotti Joutsenmerkin kaikille tarjoamilleen palveluilleen, ansiokkaasta vastuullisesta toiminnastaan ympäristön hyväksi. Joutsenmerkki sertifikaatti on annettu yritykselle ympäristömerkittyjen tuotteiden suosimisesta sekä yrityksen lämmitys-, energia- ja vesikäytännöistä. Yritys hyödyntää lämmityksessään emoyhtiönsä hukkalämpöä ja muu hankittu energia on pääosin tuulivoimaa. Yrityksen käyttämä vesi on merivettä, joka on puhdistettu omassa vedenpuhdistamossa. Yritys ei siis hyödynnä maailman makeanveden varantoja ollenkaan.

”Korona tuli meille yrityksenä isona haasteena, isoin kysymys oli, miten edetä. Emme lomauttaneet henkilökuntaamme, ja kun päätös rajoituksista tuli, istuimme yhdessä henkilökunnan kanssa alas miettimään yrityksemme tulevaisuutta. Ideaksi nousi toiminnankehitys ja koska vastuullisuus ja ympäristötietoisuus olivat olleet meillä yrityksessä jo pitkään tärkeitä arvoja, päätimme panostaa niihin entisestään. Olihan se haaste tehdä isoja investointeja ajankohtana, jolloin mentiin melkein nolla tuloilla, mutta koimme ne tarpeellisiksi”, kertoo Kasnäsin hotellipäällikkö, Tanja Liljeqvist.

Keväällä 2022 Kasnäsiin valmistuu uudisrakennus, jonka myötä yrityksen koko palvelukonsepti tulee uudistumaan.

”Toiseen kerrokseen valmistuvasta ravintolasta avautuu upeat merimaisemat. Uudisrakennuksen alakerrassa tulee palvelemaan meidän kauppamme, kahvila, leipomo sekä paikallisen kultasepän liike. Tämän lisäksi tulevaisuuden suunnitelmissa on kehittää yrityksen asiakaskokemusta sekä palvelukokonaisuuksia entisestään”, kuvailee Liljeqvist.

Kasnäsin palvelukokonaisuus on tänään ja tulevaisuudessa turvallinen matkakohde luonnonhelmassa, vain reilun tunnin ajomatkan päässä Turusta.

Haastattelun lopuksi Liljeqvist haluaa kiittää kaikkia kauppakamarin toimijoita, sekä toivottaa jaksamista ja voimia keväälle ja kesälle:

”Kaikkien aikojen kesää odotellessa, haluan kiittää kaikkia kauppakamarilaisia sekä kamarin jäseniä sujuvasta ja ammattitaitoisesta yhteistyöstä. Tervetuloa kokemaan upea saariston kesä kanssamme!”

Tanja Liljeqvist on toiminut Kasnäsin hotellipäällikkönä vuodesta 2006. Liljeqvist on ollut jo useamman vuoden Turun kauppakamarin toiminnassa mukana ja vaikuttaa tällä hetkellä mm. matkailuvaliokunnassa.

Kategoriat:Spottivalossa