Spottivalossa: Active Expo Oy

Tuomas Levanto

Active Expo Oy on vuonna 2015 perustettu tapahtumien tuotantoon erikoistunut yritys, jonka toiminta on alkujaan lähtenyt käyntiin yhden Naantalin merkittävimmän tapahtuman, Naantalin Venemessujen, suunnitellusta ja toteutuksesta.

”Kaikki alkoi vuonna 2009, kun olin mukana vastaamassa Naantalin vierassataman operatiivisesta toiminnasta, ja mietimme yhdessä Naantalin matkailuorganisaation kanssa, miten saisimme aikaistettua kesäsesonkia toukokuun puolelle. Syntyi idea Naantalin Venemessuista, jonka järjestimme ensimmäisen kerran vuonna 2010. Matkan varrella tapahtumaa on kehitetty ja uusia luotu. Nykyään Active Expo Oy järjestää Naantalin Venemessujen lisäksi mm. Naantalin Unikeonpäiviä, Veneet Esillä -näyttelyä Turussa ja on myös ollut kahtena viime vuotena tuottamassa lisäsisältöä Suomen Asuntomessuille”, kertoo yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Tuomas Levanto.

Naantalin Venemessuja oli alkujaan Levannon kanssa mukana järjestämässä SunnyBoats Oy, mutta vuonna 2015 Levanto osti kokonaisuuden itselleen ja perusti Active Expo Oy:n. Yritys on siitä asti aktiivisesti kehittänyt toimintaansa, ja matkan varrelle on kertynyt niin onnistumisia kuin myös haasteita.

”Suurimmat haasteet ovat olleet varmasti samat kuin muillakin tapahtuma-alan yrityksillä vuosien 2020 ja 2021 aikana. Korona-aikana varsinkin tapahtumajärjestäjät jäivät täysin tyhjän päälle. Kuluja minimoimalla ja omaan tekemiseen luottamalla pääsimme kuitenkin vaikeimpien aikojen yli”, Levanto kertoo.

Yrityksen tärkeimpiin menestystekijöihin Levanto mainitsee sijainnin sekä Naantalin kaupungin kesäisen vetovoiman.

”Turun talousalue on pääkaupunkiseudun ohella merkittävin alue venekaupan kannalta.

Yksi tärkeä menestystekijä on myös hyvät asiakassuhteet. Olemme saaneet luotua luottamuksellisia suhteita, ja on ollut ilo seurata miten alusta asti mukana olleet yritykset ovat saaneet kasvatettua ja kehitettyä liiketoimintaansa”, toteaa Levanto.

Yrityksen tavoitteena tulevaisuudessa on pysyä live-tapahtumien järjestämisen parissa:

”Messujen ja tapahtumien luonne on muuttunut merkittävästi viime vuosina. Erilaiset hybriditapahtumat ja virtuaalisuus ovat tulleet perinteisten tapahtumien rinnalle. 

Itse uskon kuitenkin ihmisten haluavan nähdä fyysisiä tuotteita, testata niitä, tehdä kauppaa face-to-face ja verkostoitua. Omat tapahtumani ovat pääosin suuria ulkoilmatapahtumia joiden vetovoima ei ole osoittanut hiipumisen merkkejä.”

Terveisiä kauppakamarille ja sen jäsenistölle:

”Kiireistä ja menestyksekästä lähestyvää kesää kaikille jäsenille! Mikäli haluat tulla esittelemään ja myymään tuotteitasi/palveluitasi Naantalin Venemessuille 24.–26.5. , niin ota yhteyttä ja katsotaan yhdessä toimiva ratkaisu.”

Kategoriat:Spottivalossa