Spottivalossa: Addiktum Oy

Addiktum Oy Antti Mikkonen

Addiktum Oy on päihdepsykiatri Antti Mikkosen vuonna 2014 perustama ja lääkäreiden omistama päihdehoitoon erikoistunut yritys.

”Mielenterveys- ja päihdetyön painopiste on viime vuosina siirtynyt erityispalveluista peruspalveluihin ja kuntiin. Osaavia päihde- ja mielenterveysalan lääkäreitä tarvitaan perustasolla. Ensimmäinen ja edelleen suurin liiketoimintamme on päihde- ja mielenterveysalan lääkäreiden tarjoaminen kliiniseen työhön kuntien omiin hoitoyksiköihin. Muut liiketoiminta-alueet ovat alkaneet asteittain vuosien aikana”, sanoo toimitusjohtaja Antti Mikkonen.

Yritys tarjoaa kunnille osaavia päihde- ja mielenterveysalan lääkäreitä. Vuoden 2022 lopussa yhteistyökumppaneina oli yhteensä 28 kuntaa, ja Addiktumilla työskenteli 26 lääkäriä. Tarjolla on alkoholi- ja peliriippuvuuden hoitoa Turun ja Helsingin klinikoilla. Laitoshoitopalveluitakin on tarjolla, sillä yritys hankki kesällä 2022 osuuden Toipumo-nimisestä päihdekuntoutusyrityksestä. Koulutustoiminta on laajentunut viimeisten vuosien aikana merkittävästi ja Addiktum on Suomen suurin päihdealan koulutusten järjestäjä.

”Teemme yhteistyötä lääketeollisuuden kanssa, ja olemme osallistuneet lääketutkimusten toteuttamiseen Turun ja Helsingin klinikoillamme.”

”Elämässä moni asia tapahtuu sattumalta ja sen enempää suunnittelematta. Työskentelimme aikanaan Antin (Mikkonen) kanssa Kaarinan terveyskeskuksessa, ja hän herätti kiinnostukseni päihdehoidosta. Sittemmin työni terveyskeskuksessa päättyivät ja aloitin päihdelääkärin työt Addiktumissa”, kertoo lääkäri Markku Kero Addiktum Oy:sta.

”Yrityksemme tärkein menestystekijä on ollut päihdehoidon erityisosaaminen, luovuus, ”aito innostus ja palo” kehittää yritystämme sekä viedä samalla suomalaista päihdehoitoa eteenpäin. Pystymme reagoimaan asioihin nopeasti ja ketterästi. Uskallamme ottaa vaikeaksikin koetut työt tehtäväksemme.”

”Aloitimme toimintamme hyvin pienimuotisesti ja ns. ”autotallimeiningillä”. Toiminnan laajentuessa haasteena on ollut toimintakäytäntöjen muuttaminen kasvavan yrityksen vaatimuksiin. Olemme palkanneet lisää henkilökuntaa ja sujuvoittaneet toimintatapojamme. Tehtävää riittää edelleen.”

Addiktumin lääkäreitä työskentelee tällä hetkellä useammassa Varsinais-Suomen kunnassa. Hyvinvointialueeseen siirtyminen tuo varmasti muutoksia, mutta tulevaan suhtaudutaan positiivisesti.

”Potilaat tarvitsevat edelleen hoitoa ja Addiktumilla on päihdehoidon osaamista. Kokemukseni mukaan julkinen ja yksityinen terveydenhuolto toimivat parhaimmillaan hyvässä yhteistyössä sujuvasti ja tehokkaasti.”

Lue lisää: https://www.addiktum.fi/

Kategoriat:Spottivalossa