Spottivalossa: Airfi Oy

Airfi Oy:n tehtaalla Raisiossa kehitetään ja valmistetaan ilmanvaihtotuotteita. Päätuotteina ovat ilmanvaihtokoneet, jotka soveltuvat omakoti-, päiväkoti-, koulu-, liiketila- ja hallikiinteistöihin. Oheistuotteet taipuivat niin hajautettuun kuin keskitettyyn järjestelmään. Yritys on kokonaan suomalaisomisteinen, ja tuotteiden kotimaisuusaste on korkea. Airfi työllistää 28 henkilöä.

”Pyrimme myös aina valitsemaan toimittajamme läheltä, jos se suinkaan on mahdollista”, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Izabella Lundberg.

Yrityksen tuotekehitystiimillä ja myyntitiimillä on vuosikymmenien rautainen kokemus alalta.

”Halusimme tuoda markkinoille seuraavan sukupolven tuotteet, jotka ovat teknisesti tikissä ja taipuvat eri automaatioihin ja nykyaikaisiin appisovelluksiin ulkonäköä unohtamatta”, toteaa Lundberg, joka on Aifi Oy:n perustajajäsen ja ollut siten yrityksen matkassa aivan alusta asti.

”Taustaltani olen pitkän linjan yrittäjä, ja tietyllä tavalla olin vakuuttunut siitä, että tällä tiimillä on osaamista ja menestymisen avaimet olemassa. Olemme nuorekas ja intohimoinen tiimi, josta energia ei lopu”.

Lundberg kuvailee yrityksen menestystekijöiksi erinomaiset tuotteet ja työntekijät.  

”Halusimme tehdä uudensukupolven ilmanvaihtokoneita, ja tietyllä tapaa haastaa alaa kohti älykkäämpiä tuotteita. Tuotekehitykselle annettiin vaadittava aika ja resursseja, jotta tämä tavoite saavutettiin. Tietynlainen työrauha ja eheytyminen ennen markkinoille menoa oli tärkeää. Olen todella kiitollinen myös jokaisesta yrityksemme työntekijästä”, kuvailee Lundberg. 

Kaikissa Airfin ilmanvaihtokoneissa on AFPS™ (Airfi Frost Pro System) tekniikka, jonka oppivalle ominaisuudelle myönnettiin patentti viime toukokuussa. Ilmanvaihtokoneissa on automaattisesti säätyvä kesäohitus sekä hyvän hyötysuhteen lämmöntalteenottokenno. Huurtumissuoja toimii luotettavasti olosuhteista riippumatta. Airfi-ilmanvaihtokoneet eivät tarvitse toimiakseen etuvastusta. Mahdollinen lisäenergia saadaan aina 100 prosenttisesti lämmityshyödyksi.

Covid-19, Ukrainan sota ja komponenttipula ovat koetelleet varmasti jokaista yritystä viime vuosien aikana. Suurimmat onnistumiset ja haasteet on Airfi Oy:ssä kuitenkin koettu tuotekehityspuolella.

”Emme missään nimessä valinneet helpointa reittiä, mutta koen suurena etuna sen, että kokonaisvaltainen tuotekehitys on ”in-house” raudansuunnittelusta, softasta ja mekaanisesta suunnittelusta lähtien. Yritys on koko ajan kasvanut aina voimakkaasti. Viime vuoden liikevaihto ylsi 4,6 milj. euroa, ja vuosi 2022 ei tule olemaan kasvun osalta tässä poikkeus”.  

Minkälainen on toimitusjohtaja Izabella Lundberg tapa johtaa:

”Tärkeää on mielestäni antaa kaikkien kukkien kukkia. Kaikilla on sama päämäärä, tekeminen on tehokasta ja ilmapiiri avointa ja ratkaisukeskeistä. Kukaan meistä ei esimerkiksi tahallaan tee virheitä ja fakta kuitenkin on se, että kaikki me joskus teemme virheitä. Tärkeää onkin se, kuinka nopeasti tämän yli päästään tiiminä ja miten siihen yrityksissä suhtaudutaan. Tärkein sisäistämäni asia jo yrittäjyyden alkutaipaleilla on varmasti ollut se, että ajatuksen täytyy aina olla tulevaisuudessa. Päätöksen teon täytyy olla määrätietoista ja huonoin päätös on se, ettei päätöstä ollenkaan. On vain kysymyksiä ja niitä täytyy oman porukan kesken uskaltaa kysyä. Tunneälykkyys on myös johtamistaito, jonka nostan todella korkealle, kun luodaan korkealle tähtäävää yritystä.”

Airfi haluaa olla tulevaisuudessa yritys, joka on edelläkävijä ilmanvaihtoalalla. Avainasioita yrityksen toimintatavassa ovat innovatiivisuus, ketteryys, asiakaslähtöisyys ja asiakasryhmät huomioonottava toimintatapa. Pyrimme niin yrityksenä kuin tuotteidenkin osalta lähemmäs hiilineutraalista toimintaa.

”Tekemällä entistä energiatehokkaampia tuotteita kannamme oman vastuun aina loppukuluttajalle asti. Kaikki tuotteemme on alusta asti olleet akkreditoidun laboratorion testaamia, ja tämän linjan tulemme tulevaisuudessakin säilyttämään. Kiistaton todiste AFPS™-toimivuudesta näkyy jo toteutuneissa kohteissa ympäri Suomen”.

Millaisena yrityksen toimintaympäristönä näette Varsinais-Suomen? 

Ilmanvaihtoalan osaajia on keskittynyt varsin paljon Varsinais-Suomeen. Meillä on mahtavat mahdollisuudet viedä yhdessä myös alaa eteenpäin täältä Varsinais-Suomesta käsin. Pohjoisen vaativat olosuhteet asettavat erittäin haastavat olosuhteet LTO-koneelle. Ei ole sattumaa, että Varsinais-Suomessa tehtyjä tuotteita arvostetaan myös ulkomailla. 

Turun kauppakamarille uusi jäsen tarjoaa alennuksen verkkokaupasta.
”Kun energiakriisi on ajankohtainen ihan jokaisen arjessa, on tärkeää kiinnittää huomiota myös LTO-koneen kulutukseen. Pienistä teoista syntyy iso kokonaisuus”, Lundberg sanoo.

Airfi verkkokaupasta -10 % alennus Koodilla: airfivip (voimassa 31.12.2022 saakka). www.airfi.fi/verkkokauppa

Kategoriat:Spottivalossa