Spottivalossa: Akateeminen Kirjakauppa

Spottivalossa: Akateeminen Kirjakauppa

Akateeminen Kirjakauppa on 130-vuotias kirjakauppaketju, jonka valikoimaan kuuluvat kirjat, lehdet, konttoritarvikkeet ja taiteilijatarvikkeet.

Yritys tarjoaa ajankohtaisten bestsellerien lisäksi myös klassikkoja ja erikoiskirjallisuutta suomeksi ja ruotsiksi, sekä laajan valikoiman kirjallisuutta englannin kielellä että kaunokirjallisuutta saksaksi, ranskaksi, espanjaksi ja italiaksi. Turun Akateeminen Kirjakauppa avattiin vuonna 1982.

”Akateemisessa Kirjakaupassa koemme, että painetulla kirjalla on edelleen tärkeä rooli digitaalisen maailman informaatiotulvassa. Painetun kirjan kanssa silmät lepäävät ja mieli rauhoittuu, joten lukeminen toimii hyvänä vastapainona älylaitteille ja tietokoneen ääressä tehtävälle työlle. Kirjakaupassa lukijat pääsevät myös kohtaamaan suosikkikirjailijoitaan ja keskustelemaan heidän kanssaan henkilökohtaisesti”, kertoo Turun Akateemisen Kirjakaupan Team Leader Susanna Byckling.

Otavan toimitusjohtaja Alvar Renqvist (nyk. Reenpää) ja kirjakauppias Gösta Branders perustivat Akateemisen Kirjakaupan vuonna 1893. Bonnier Books osti kirjakauppaketjun vuonna 2015 Stockmann Ab:ltä, jonka omistuksessa Akateeminen oli ollut vuodesta 1930. Kirjakauppaketjun perustajilla oli jo vuonna 1893 selkeä visio Akateemisesta kirjakauppana, jossa kirjanystävät kohtaavat korkeatasoisen palvelun ja uusimman kirjallisuuden parissa.

”Tämä perustajien visio on keskeinen arvo yrityksessämme myös tänä päivänä. 130 vuoteen mahtuu monenlaisia yhteiskunnallisia ja kulttuuriin liittyviä mullistuksia. Painetun kirjan osalta suurimmat haasteet ovat käynnistyneet noin kymmenen vuotta sitten sekä kirjallisuuden voimakkaan digitalisaation että asiakkaiden kulutustottumusten muutosten myötä.”

Uusin muutos kirjallisuusalalla liittyy äänikirjojen kasvaneeseen suosioon.

”Äänikirjat saavuttivat Suomessa suuren suosion parina viime vuotena pandemian aikana. Älylaitteiden yleistyminen ja kirjallisuuden suoratoistopalvelut ovat mahdollistaneet digitaalisen kirjallisuuden välittömän saatavuuden. Toisaalta samat älylaitteet kilpailevat asiakkaiden vapaa-ajasta muulla tavoin, jolloin monet lukijat saattavat kokea, että heillä ei ole enää aikaa lukea.”

Byckling itse on työskennellyt Akateemisessa vuodesta 2008 lähtien.

”Olen aloittanut työsuhteeni kausiapulaisena vuonna 2008. Hyvä johtaminen on mielestäni esimerkillä johtamista ja jatkuvaa oppimista. On myös hyvä tunnistaa henkilökunnan vahvuudet ja hyödyntää heidän osaamistaan.”

”Sijaintimme Turussa, alueen suurimmassa kaupungissa on ollut meille eduksi, sillä se on laajentanut markkina-alueemme koko maakunnan kokoiseksi. Esimerkiksi Turunmaan saariston ruotsinkieliset asukkaat ovat tärkeä osa asiakaskuntaamme.”

Tulevaisuudessa Akateeminen pyrkii olemaan edelleen paikka, jossa kirjanystävät voivat kohdata toisiaan hyvän palvelun ja hyvin kuratoidun kirja- ja muun tuotevalikoiman äärellä.

”Tulemme myös järjestämään entistä enemmän erilaisia kirjallisuuteen ja kulttuuriin liittyviä inspiroivia tapahtumia myymälässämme. Kuuntelemme asiakkaiden toiveita ja pyrimme mahdollisuuksien mukaan päivittämään valikoimaamme ja toimintaamme pysyäksemme ajankohtaisena.”

Terveisiä kauppakamarin jäsenille:

Toivotamme kaikki tervetulleeksi asioimaan uudessa Yliopistonkadun myymälässämme – liittymään Ystäväklubiimme ja klubin jäsenenä nauttimaan hyvistä tarjouksistamme.

Lue lisää: Akateeminen Kirjakauppa – Kirjojen koti – Böckernas hem

Kategoriat:Spottivalossa