Spottivalossa: Are Oy

Kuvassa kaksi ARE Oy:n työntekijää tietokoneen ääressä

Yksi Turun kauppakamarin uusimmista jäsenyrityksistä on Are Oy. Are on merkittävä suomalainen perheyritys, joka on osa Comficap-konsernia.

Aren historia ulottuu yli sadan vuoden taakse vuoteen 1913 ja alkaa nimenomaan Turusta. Tuolloin liikemies Alfred Onninen perusti Turkuun putkiasennusliikkeen, toiminimi A. Onnisen. Toiminnan painopiste siirrettiin vuonna 1927 Turusta Helsinkiin ja samassa yhteydessä perustettiin Vesijohtoliike Onninen. 

Yritys käynnisti tukkukaupan 1920-luvulla ja sotien jälkeen ryhdyttiin toimintaa laajentamaan, aloittamalla valtakunnallisen toimipaikkaverkoston rakentaminen. Kunnallistekniikka liitettiin mukaan liiketoimintaan 1950-luvulla ja ilmastointiasennuksia ryhdyttiin tekemään seuraavalla vuosikymmenellä. Vuonna 2014 Are osti Lemminkäisen talotekniikkaliiketoiminnan ja kasvoi sen myötä liikevaihdolla mitattuna talotekniikan suurimmaksi toimijaksi Suomessa.

Vuoden 2020 aikana yrityksen liikevaihto jatkoi kasvu-uralla ja yritys jatkoi laajentumista Ruotsissa ostamalla Climat80 Gruppen -talotekniikkakonsernin.

Henkilöstön määrä oli vuonna 2019 3500 ja yrityksellä 30 toimipistettä. Liikevaihtoa yritys teki vuonna 2019 491 milj. euroa.

”Are on Suomen suurin talotekniikkatalo. Tarjoamme ratkaisuja ja palveluita kiinteistön koko elinkaarelle aina uudiskohteiden talourakoinnista, ylläpitoon ja huoltoon sekä modernisointiin ja korjausrakentamiseen”, sanoo Are Oy:n aluejohtaja Vesa-Matti Sahonen.

Are on myös sitoutunut kantamaan vastuuta kestävästä kehityksestä. Osana kestävän kehityksen edistämistä yritys on liittynyt mukaan YK:n Global Compact -aloitteeseen, jossa yritykset sitoutuvat toimimaan YK:n kymmenen periaatteen mukaan.

Kategoriat:Spottivalossa