Spottivalossa: Arkta Turku Oy

Tommi Saarinen. Kuvaaja: Vesa-Matti Väärä
”Yhdessä hyvää rakentamassa, myös kauppakamarille ja sen jäsenille.”

Arkta Turku Oy on vuonna 2022 perustettu uusi rakennusliike Turun markkina-alueella. Yritys rakentaa asuntoja niin kuluttaja- kuin sijoittaja-asiakkaille, ja sen toiminnassa korostuvat erityisesti ekologiset sekä ajan vaatimusten mukaiset ratkaisut. Yritys noudattaa Rakentamisen Laatu ry:n sertifioimaa toimintajärjestelmää, ja sen kaikissa hankkeissa pyritään hyödyntämään materiaaleja, järjestelmiä sekä menetelmiä, jotka kuormittavat asumista ja ympäristöä mahdollisimman vähän. Yritys on osa Arkta-konsernia, joka rakentaa Arkta-koteja pääkaupunkiseudulla, Tampereen alueella sekä Vaasan alueella. Konserni tunnetaan edelläkävijänä puurakentamisessa sekä vähähiilisen rakentamisen edistäjänä. Konserni tekee myös jatkuvaa tutkimustyötä yhdessä yliopistojen, VTT:n ja asiakkaidensa kanssa edistääkseen hyvää rakentamista Suomessa.

”Konsernimme on pitkään seurannut Turun vilkasta markkina-aluetta sen ollessa mukana Suomen kasvukolmiossa. Me uskomme Turun kasvavan jatkossakin ja löytävämme oman paikkamme markkinoilta Arkta-kotien kautta”, kertoo Arkta Turku Oy:n toimitusjohtaja Tommi Saarinen.

Saarinen päätyi Arktan toimintaan mukaan pian ensimmäisen yhteyden oton jälkeen, yrityksen perustamista edeltävänä talvena:

”Haastatteluissa tuli hyvin nopeasti ilmi, että puhumme samaa kieltä niin yrityksen johdon kuin sen hallituksenkin kanssa. Asiat etenivät tästä nopealla vauhdilla sopimusneuvotteluihin asti, minkä vuoksi oli oma päätöksenteko mukaan lähtemisestä lopulta varsin helppo”.

Johtajuudessa arvoina yhdessä tekeminen ja ihmislähtöisyys

Arkta Turku Oy:n isoina menestystekijöinä ovat Saarisen mukaan toimineet erityisesti perehtyneisyys toiminta-alueeseen sekä hyvin suunniteltu riskienhallinta.

”Mieleeni tulevat myös yrityksessä hallitseva matala hierarkia, sitoutuneisuus, sekä omistajien ja henkilöstön välillä erinomaisesti toimiva yhteistyö. Laaja ammattiosaaminen rakentamisessa sekä hyvä yhteistyö asiakkaidemme kanssa näkyy myös koko Arkta-konsernissa. Yhdessä tekemisen tärkeys sekä ihmislähtöinen ajattelutapa ovat arvoina vahvasti läsnä myös omassa johtajuudessani”, kuvaa Saarinen

Tulevaisuuden suunnitelmissa Arkta Turku Oy:lla on kasvaa alueellaan keskisuureksi asuntorakentajaksi ja samalla laajentaa toimintaansa julkitila- ja yhteiskuntatilojen rakentamisen puolelle. Vaikka Varsinais-Suomen markkinoilla toiminta on vilkasta, uskoo Saarinen, että kilpailutilanteissa yritys tulee lunastamaan paikkansa ketterällä päätöksenteolla sekä innovatiivisella asenteella.

Tervetuloa Turun kauppakamarin jäsenistöön Arkta Turku Oy!                    

Kategoriat:Spottivalossa