Spottivalossa: Asianajotoimisto Männistö & Palmula

Männistö & Palmula on valtakunnallisesti toimiva asianajotoimisto.

”Autamme asiakkaitamme laajojen sopimusjärjestelyjen toteuttamisessa, yritysten omistajien välisten oikeuksien järjestämisessä ja näitä koskevien erimielisyyksien ratkaisemisessa sekä lisäksi erityisesti rakentamista, työturvallisuutta ja henkilövahinkoja koskevissa oikeudenkäynneissä”, kertoo osakas Janne Palmula.

Palmula tutustui toimistoon vuonna 2014. Yrityksessä hänen huomionsa kiinnitti sen toimintatapa.

”Ihastuin toimiston toimintatapaan, jossa tarpeettomat muodollisuudet ovat minimissään, mutta asiakkaan edun ajaminen on maksimissaan. Toisaalta minä taas olen sekä itseni että muiden johtajana tarkka, joten minulla oli toimistolle annettavana ennen kaikkea oma järjestelmällinen lähestymistapani. Näin muodostui meille täydellinen yhdistelmä intohimoista auttamista ja täsmällisiä toimintatapoja, ei kuitenkaan koskaan tarpeetonta byrokratiaa.”

Asianajotoimisto Männistö & Palmula perustettiin, kun Jarkko Männistö päätti ryhtyä oikeudenkäynteihin erikoistuneeksi asianajajaksi havaittuaan, että oikeus ei toteudu itsestään. Aiemmin Männistö oli toiminut yliopiston tutkijana ja oikeusministeriön virkamiehenä.

”Toimintamme tärkein menestystekijä on erikoistuminen. Tarjoamme apuamme vain niissä asioissa, joissa olemme parhaimmillamme. Sen vuoksi meiltä ei kulu aikaa kaikenlaisten oikeudellisten asioiden opetteluun ja toisaalta asiakas saa aina parasta.”

”Olemme kehittäneet toimistoamme ensisijaisesti sillä perusteella, mitkä asiat ovat meille itsellemme merkityksellisiä ja millaisessa työpaikassa itse haluamme työskennellä. Olemme onnistuneet siinä, joten tulevaisuudessa toimistomme tulee olemaan pääpiirteiltään samankaltainen kuin nykyisin. Saatamme kasvaa, mutta emme ole valmiita kasvamaan sillä hinnalla, että ryhtyisimme vastaanottamaan toimeksiantoja liian monilta eri oikeudenaloilta ja vaarantamaan tärkeintä menestystekijäämme, erikoistumista.”

Konservatiivisella alalla tuomioistuimet ja viranomaiset eivät ennen korona-aikaa aina hahmottaneet toimiston halua hyödyntää tehokkaasti tietotekniikan tuomia mahdollisuuksia.

”Toimistomme työskentelytavat ovat aina olleet edistyksellisiä. Toisaalta alamme on konservatiivinen, joten monelta osin tuomioistuimista ja viranomaisista koostuvat sidosryhmämme eivät aina ole hahmottaneet, miksi esimerkiksi haluamme toimia sähköisessä ympäristössä sekä hyödyntää tehokkaasti etäyhteyksiä ja muita tietotekniikan tuomia mahdollisuuksia. Korona kuitenkin ratkaisi haasteen suurilta osin ja nykyisin tuntuu olevan laajalti tunnustettua, että tietotekniikka oikein käytettynä on hyvä renki – vaikka se ei hyvä isäntä olisikaan.”

Varsinais-Suomi on yritykselle toimiva työympäristö.
”Täällä on hyvä toimia. Laadukkaiden koulutusmahdollisuuksien ansiosta henkilöstö on osaavaa, minkä lisäksi monenlaiset yritysten, yhdistysten ja julkisen sektorin järjestämät aktiviteetit mahdollistavat laajan verkostoitumisen.”

Terveisiä kauppakamarin jäsenille:
Terveisenä kauppakamarin jäsenille haluaisin sanoa, että ota rohkeasti yhteyttä asianajajaan mieluummin liian aikaisin kuin liian myöhään. Tämä sama etupainotteisuus taitaa sopia aika moneen muuhunkin asiaan elämässä, vaikka meillä ihmisillä välillä olisi kiusaus siirtää vaikeilta tuntuvien asioiden kohtaamista.

Kategoriat:Spottivalossa