Spottivalossa: ATI-Teräs

Spottivalossa ATI-Teräs

ATI-Teräs Oy on Jokioisilla toimiva vuonna 1988 perustettu metallialan perheyritys.

”Olemme tunnettuja laadukkaasta omasta tuotevalikoimasta ja monipuolisesta teräsalan sopimustuotannosta. ATI-Teräksen tunnetuimpia tuotteita ovat Hieta-Heikki-hiekoituskauhat ja ATI-tuotemerkillä valmistetut hiekoittimet, hiekoitinvaunut, tielanat, perälevyt, maansiirtovaunut, peltomopot, monitoimikourat sekä erittäin monikäyttöiset kääntyväaisaiset perävaunut”, kertoo toimitusjohtaja Mika Juvankoski.

ATI-Teräksellä on yrityksen koko historian ajan panostettu voimakkaasti innovatiivisuuteen, suunnittelupuolen osaamiseen sekä käyttäjäystävällisten ja kustannustehokkaiden tuotteiden valmistukseen.

”Insinööritaidon osaaminen siirretään toimiviin materiaalivalintoihin ja nykyaikaiseen tuotantoprosessiin, jonka laadukkuus varmistetaan modernilla konekannalla. Omaa kieltään ATI-Teräksen investointien voimakkuudesta kertoo viime vuonna avattu uusi hitsausasema, jossa pystytään käsittelemään jopa 10 metrin pituisia ja 10 tonnin painoisia kappaleita.”

Yritys on toiminut jo viiden eri vuosikymmenen puolella. Vuonna 1988 Timo Juvankoski perusti Jokioisille metallipajan, josta ATI-Teräs Oy:n tarina sai alkunsa.

”Aluksi tehtiin alihankintatöitä alueen yrityksille, kunnes vuonna 1990 tulivat mukaan ensimmäiset omat tuotteet, Hieta-Heikki-hiekoituskauhat. Myöhemmin yritys on laajentanut tuotantoaan itselastaaviin ATI-kauhahiekoittimet ja eri kokoisiin hiekoitinvaunuihin. Olemme panostaneet koko toimintamme ajan innovatiiviseen tuotekehitykseen vastaamaan asiakaskuntamme tarpeita ja toiveita.”

Mika Juvankoski on ollut mukana perheyrityksen toiminnassa nuoresta iästä saakka.

”Toimin pitkään yhtiökumppanina niin operatiivisessa toiminnassa kuin hallituksessa. Virallinen sukupolvenvaihdos tehtiin vuonna 2022.”

Juvankoski näkee yrityksen menestyksen kulmakivinä ainutlaatuisen innovatiivisuuden, suunnitteluosaamisen ja vuosikymmenten tuoman syvällinen kokemuksen yrityksen tuotteista.

”Olemme erikoistuneet hitsaukseen, ja olen kouluttautunut diplomi-insinööriopintojeni lisäksi sekä kansainvälisesti sertifioiduksi hitsausinsinööriksi IWE:ksi että hitsaustarkastajaksi (IWI-C), ja tätä osaamista hyödynnämme omien tuotteidemme valmistuksessa, sekä alihankinnan laadun seurannassa ja kehityksessä. Yrityksemme toimintakulttuuri perustuu matalaan hierarkiaan, ja pyrimme palvelemaan asiakasta aina parhaalla mahdollisella tavalla eli kaikki tarvittavat palvelut saman katon alta.”

Varsinais-Suomi on yritykselle mielenkiintoinen toimintaympäristö.

”Alueella on useita yrityksiä, joiden kanssa teemme yhteistyötä sekä sellaisia yrityksiä, joiden kanssa haluaisimme tehdä yhteistyötä. Koemme, että Varsinais-Suomen yrittäjämyönteisyys, laadukas korkeakoulutus sekä aktiivinen kauppakamari luovat menestymisen edellytyksiä yrityksille ympäri seutukunnan.”

Asiakastieto on palkinnut ATI-Teräksen yritystoimintaa jo kolmen vuosikymmenen ajan ”Suomen vahvimmat Platina”-sertifikaatilla.

”Tavoitteenamme on jatkuvasti vahvistaa asemaamme metallialan eturintamassa rakentamalla entistä pitkäkestoisempaa, innovatiivisempaa ja vastuullisempaa yritystoimintaa, joka jatkuu myös seuraaville sukupolville. Hallittu kasvu alihankintasektorilla ja uusien omien tuotteiden tuominen markkinoille tietysti kiinnostaa meitä, vaikka tulemmekin pitämään ja kehittämään jo olemassa olevat tuotteita.”

Terveisiä kauppakamarille ja sen jäsenistölle:
Nähdään tulevissa jäsentapahtumissa ja verkostoidutaan aktiivisesti puolin ja toisin! Jos yritys tai tuotteemme ei ole sinulle ennalta jo tuttuja, vieraile kotisivuillamme tai tutustu yritykseemme LinkedInissä. Pidetään yhteyttä!

Lue lisää: www.ati-teras.fi

Timo Juvankoski