Spottivalossa: Band Age Oy

Bandage Kesärauhakuva

Band Age Oy on vuonna 2009 perustettu tapahtumatuotannon yritys, joka tuottaa laaja-alaisesti tapahtumatuotannon palveluita sekä toimii alihankkijana isoille tekniikkatuotannoille.

”Yrityksemme tarina on hauska. Olen kasvanut mediaperheessä, ja lapsesta saakka olen ollut mukana monenlaisissa media-alan projekteissa, niin perheen työn takia sekä omien harrastusteni kautta. Musiikki varsinkin on ollut aina lähellä sydäntäni, mutten ollut koskaan ajatellut lähteväni alalle töihin. Sitten kuitenkin kävi niin, että jouduin edellisessä työssäni onnettomuuteen, jossa loukkasin käteni sen verran pahasti, ettei aiempiin töihin pystynyt palaamaan. Tämän myötä tuli ajankohtaiseksi uudelleen kouluttautuminen ja aloin pohtimaan media- ja tapahtuma-alalle siirtymistä. Mietin pitkään, että uskaltaisinko alalle siirtyä, mutta kyllä se omalta tuntui. Suoritettuani alan koulutuksen olikin oma yritys jo pian pystyssä”, naurahtaa Mia Ljungqvist, Band Age Oy:n toimitusjohtaja ja perustaja.

Tapahtuma-alalla isossa merkityksessä ovat kattavat ja hyvät ennakkovalmistelut, ja myös Band Age:n toiminta pohjautuu vahvasti niihin. Ljungqvist kertookin työn sisältävän pääsääntöisesti pitkäaikaisia projekteja, mutta tämän lisäksi he tarjoavat lisäpalveluna hätä apua alan muille toimijoille. Tämä lisävahvuus kuvastuu myös yrityksen nimessä.

”Olemme kuin laastari: kun iskee paniikki, me autamme. Pääsemme auttamaan nopeasti, ja alihankkijana autamme paikkamaan mahdolliset ongelmatilanteet niin, että loppuasiakas on tyytyväinen. Yrityksemme vahvuuksia ovat nopea toimintavalmius sekä upeat tiimimme, jotka ovat saaneet arvostusta kansainvälisesti. Me painotamme ammattitaidon merkitystä ja osallistumme koulutuksiin säännöllisesti. Olemme ajan tasalla kehityksessä, ja panostamme työntekijöidemme työhyvinvointiin sekä turvallisuuteen”, kertoo Ljungqvist.

Yrityksen toimintaan on vuosien varrella kuulunut myös haasteita, joista isoin on ollut koronapandemia. Ljungqvist kertoo koronan vaikuttavan alalla edelleen, sillä toiminnan seisautuksen myötä alalta poistui paljon kokeneita osaajia ja uusien saaminen tilalle on ollut haastavaa:

”Korona oli alalle katastrofi. Monen kuukauden toiminnan seisautus osui toimijoihin kriittisesti ja kekseliäisyyttä tarvittiin, ettei joutunut irtisanomaan tai lomauttamaan työntekijöitä. Onneksi työntekijämme ovat moniosaajia ja se helpotti korvaavien tehtävien löytämistä. Selvisimme koronan yli työllistämällä itseämme eri aloille ja eri tehtäviin. Haasteista selvittiin, ja kun tapahtuma-alan töitä taas saatiin, me olimme valmiina. Koen, että kohtaamamme haasteet ovat kasvattaneet yrityksemme tiimihenkeä entisestään.”

Koronan aikana Band Age on myös laajentanut toimintaansa hyvinvointialalle:

”Luomme työpaikkoja, jos vain voimme. Hyvinvointiosastomme ’Bandage Hyvinvointi’ avattiin, kun korona pisti kuntosalit ja hierontapaikat kiinni. Halusimme pitää huolta omista työntekijöistämme ja samalla auttaa hyvinvointialan osaajia, jotka olivat samankaltaisessa tilanteessa kuin tapahtuma-alan työntekijät. Uuden osaston luomisesta hyödyimme siis kaikki. Pitkän aikatähtäimen tavoitteenamme on kasvattaa yritystämme entisestää, vaikka se laajenisikin omalta alaltamme pois. Kehitysideoita meillä on ollut paljon, vaikkeivat ne vielä olekaan ajankohtaisia. Olemme esimerkiksi miettineet erilaisten henkilöstövaihtojen toteuttamista yhteistyössä kansainvälisten toimijoiden kanssa.”

Terveisiä kauppakamarille ja sen jäsenistölle:
”Suomessa on valtavasti teknologiaosaamista ja hyviä tapahtumatuotannon työntekijöitä. Siksi suuria tapahtumia saisi toteuttaa myös laajemmin pääkaupunkiseudun ja Tampereen ulkopuolella. Turussa on useampia hyviä tapahtuma-areenoita, kuten Gatorade Center ja Logomo, jotka toimivat hyvinä tiloina myös ulkomaisille esiintyjille. Näitä tapahtumapaikkoja pitäisi osata käyttää hyväksi entistä laajemmin. Kehotankin siis teitä kaikkia käymään tapahtumissa ja nauttikaa kulttuurista. Se työllistää ja isosti!”

Band Age Oy

Band Age Oy
Kategoriat:Spottivalossa