Spottivalossa: CH-Polymers Oy

CH Polymers

CH-Polymers Oy on vuonna 2009 perustettu kemianalan yritys, joka toimittaa sideaineita (eli latekseja) sekä erilaisia Barrier-ratkaisuja paperi-, pakkaus-, kuitukangas- sekä maaliteollisuudelle. CH-Polymers on suomalaisen Oy Chemec Ab:n tytäryritys, ja yritys sijaitsee Raision tehdasalueella ollen osa Smart Chemistry Parkia.

”Aloitimme toimintamme toimittamalla tuotteitamme paperi- ja kuitukangasteollisuuteen. Vuonna 2010 mukaan tulivat maaliteollisuuden toimitukset ja vuonna 2016 aloitimme Barrier-tuotteiden toimitukset paperi- ja pakkausteollisuuteen. Pyrimme koko ajan löytämään uusia alueita, joille teknologiamme soveltuu, ja uskomme kestävän kehityksen tarpeiden avaavan markkinoita”, kertoo CH-Polymers Oy:n toimitusjohtaja Tuija Andersson.

Andersson päätyi mukaan yrityksen toimintaan tehdessään diplomityötä Raisio Chemicalsille, jonka akrylaattiliiketoiminnan CH-Polymers Oy myöhemmin osti.

This is how we RROCK

”Ketteryys, asiantuntemus ja asiakaslähtöisyys tulevat ensimmäisenä mieleen, kun puhutaan yrityksemme menestystekijöistä. Lausahdus: This is how we RROCK (=Respect, Responsibility, Openness, Confidence, Knowhow) kuvastaa toimintaamme hyvin”, kertoo Andersson.

Kyseinen lausahdus näkyy myös Anderssonin omassa johtajuudessa:

”Ole rehellinen niin itsellesi, työntekijöille kuin myös omistajille. Aseta realistiset tavoitteet ja luo organisaatiolle mahdollisuus onnistua, ota vastuuta ja mahdollista. Onnistuminen ja epäonnistuminen kehittävät – pään työntäminen hiekkaan ei niinkään”.

Haasteena kulkuyhteydet

”Tehtaamme sijaitsee Kouvolassa, mutta kaikki muu toiminta on sijoittunut Raisioon. Varsinais-Suomi tarjoaa yleisesti hyvät puitteet, joskin tuntuu, että olemme jääneet syrjään liikenneratkaisuja kehitettäessä. Nykyisin huonot lentoyhteydet ja junaradan hitaus hankaloittavat sekä meidän että asiakkaidemme liikkumista ja yhteisiä tapaamisia. Toki pääkaupunkiseudun ruuhkien puuttuminen ja edullisemmat asuinkustannukset ovat jokapäiväinen etumme. Teemme myös paljon yhteistyötä yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa, paikallisesti Åbo Akademi on toiminut meillä perinteisesti sekä ”työntekijä kasvattamona” että tutkimuskumppanina monien muiden koulutuspaikkojen tapaan”, arvioi Andersson.

Haastattelun lopuksi Andersson kutsuu kaikki kiinnostuneet jäsenet tulemaan tutustumiskierrokselle:

”Smart Chemistry Park järjestää paljon yritysvierailuja alueella, joten jos kiinnostusta löytyy vierailut ovat hyvinkin mahdollisia! Meidän tuotteistamme myös saa selkeimmän kuvan, kun näkee ne käytännön sovelluksessa”.

Turun kauppakamari toivottaa CH-Polymers Oy:n lämpimästi tervetulleeksi jäsenistöönsä!
https://ch-polymers.com/

Kategoriat:Sporttivalossa