Spottivalossa: Co Kakola Oy / Ravintola Kakolanruusu

Ravintola Kakolanruusun kuvituskuva

Co Kakola Oy:n Ravintola Kakolanruusu on vuonna 2017 pop-up hengessä perustettu ruoka- ja anniskeluravintola, jonka toimitusjohtajana toimii Erik Mansikka. Ravintola sijaitsee Kakolanmäen historiallisessa miljöössä, ja se palvelee niin lounasaikaan kuin illallakin. Ravintolassa on myös kabinetti, jossa on mahdollista järjestää erilaisia kokouksia ja bisnesillallisia.

”Kakolanruusu on Kaskiksen sisarravintola. Kaskis on sen verran pieni, että meille kaikille ei riittänyt siellä töitä. Niinpä aloimme etsiä toista pientä, lounasravintolaa Kaskiksen kaveriksi. Toisin kävi, löytyikin vähän suurempi elinkautinen projekti. Aloitimme vuonna 2017 pop up-ravintolana, jota oli tarkoituksena pitää auki kahtena kesänä, kunnes varsinaisen ravintolatilamme saneeraus on valmis. Tämän oli tarkoitus antaa vähän esimakua tulevasta ja halusimme tehdä heti korkeatasoista ”gourmet grilliruokaa” avotulella. Pop up-ravintolamme kuitenkin osoittautui menestykseksi ja pääsimme jopa Suomen 50 parasta ravintolaa-listalle. Kun pikkujoulun varaustiedusteluja alkoi satelemaan, kysyimme vuokranantajaltamme mahdollisuutta jatkaa talven yli”, kertoo ravintolan myyntijohtaja ja osakas Sanna Gullstén.

Menestystekijänä henkilökunta

Ravintola Kakolanruusun henkilökunta

Yrityksen toiminnan isossa osassa on pitää huolta omistaan ja sen myötä myös tulevaisuudessa toimia vetovoimaisena niin henkilökunnan kuin asiakkaidenkin silmissä.

”Meillä on upea jengi ympärillämme, joista useat ovat olleet mukana jo pop up-vaiheessa ja yhdessä olemme kokeneet ja nähneet kehityksen kaaren. Kakola alueena on kehittynyt näinä vuosina suuresti. Kun aloitimme, olimme muurien sisällä ainoa toimiva yritys; asukkaitakaan ei vielä niihin aikoihin ollut. Nyt alueella kuitenkin asuu jo tuhansia ihmisiä ja useat ovatkin ihania kanta-asiakkaitamme”, Gullstén kuvaa.

Pian toiminnan vakiinnuttua ravintolan haasteeksi osui kuitenkin koronan tuoma poikkeusaika. Aukioloaikojen ja asiakasmäärien rajoittaminen tuntui Gullsténista vaikealta, mutta vielä jotenkin ymmärrettävältä. Ravintolan ovien sulkeminen puolestaan tuntui epäreilulta:

”Meidän ruokafilosofiamme ei oikein taipunut take away-konseptiin, jota alkuun yritimme. Teimme myös K-kauppoihin valmiita ruoka-annoksia vähittäismyyntiin. Meidän juttumme on kuitenkin kokonaisvaltainen elämys, tarkkaan mietityt juomat ruoan kylkeen, ensiluokkainen palvelu ja ravintolan tuoma tunnelma. Vieraamme ovat onneksi löytäneet takaisin haastavien vuosien jälkeen.”

Gullstén kuvaa, että turkulaiset osaavat nauttia elämästä ja käyttävät hyvin aktiivisesti ravintolapalveluita, mikä on myös auttanut koronan haasteiden yli. Turkua kuvaillessaan Gullstén mainitsee alueen liike-elämän olevan vilkas ja että Varsinais-Suomessa on paljon yrityksiä, jotka tuovat asiakkaitaan lounaille, illallisille ja järjestävät mitä erilaisimpia tilaisuuksia ravintoloissa.

Haastattelun lopuksi Gullstén toivottaa kaikki Turun kauppakamarin jäsenet tervetulleeksi:

”Tervetuloa Kakolaan! Ravintola Kakolanruusun lisäksi täällä on liuta mahtavia toimijoita naapureinamme. Käykää ehdottomasti tekemässä Kakolanmäellä kierros ja kun sen vetää vielä oppaan johdolla saa kuulla erittäin kiinnostavia tarinoita aiempien asukkaiden edesottamuksista – ehdottoman suositeltava ohjelmanumero!”

Kategoriat:Spottivalossa