Spottivalossa Hotel & Café Mathildedal

Idyllinen kahdeksan huoneen boutique-hotelli, Hotel & Café Mathildedal, sijaitsee Mathildedalin ruukinalueella Teijon kansallispuiston huomassa. Hotellin toimitusjohtajan Krista Gustafssonin vanhemmat hankkivat alueen vuonna 2003 ajatuksena kehittää alueesta kulttuurimatkailukeskusta, ja vuonna 2010 Gustafsson perusti alueelle hotellin, joka tarjoaa kahvila-, hotelli-, kokous- ja luontoelämyspalveluita.

Yrityksen toiminnan taustalla on tavoite panostaa asiakkaan kokemaan kokonaisvaltaiseen elämykseen ja sen tuottamiseen. Tarkoituksena on tarjota asiakkaille korkeatasoista, paikallisesti tuotettua luksusta arkeen.

Ennen yrittäjyyttään Gustafsson toimi yritysneuvojana, jonka yhteydessä hän pääsi tutustumaan mikroyrittäjien ja maaseutuyrittäjien haasteisiin. Tiedon pohjalta Gustafsson päätti lähteä kokeilemaan yrittäjyyttä sekä tutkimaan miten kehittää matkailua maaseudulla.

”Minulla oli vuosien varrella kertynyt runsaasti tietoa ja ratkaisuja asian tiimoilta, joten perustin yrityksen omaksi ”TestLabiksi”. Halusin testata, voiko myös mikroyrittäjä pärjätä ja kehittää matkailua maaseudulla. Vastaus on, että kyllä voi ja siitä me sekä koko Mathildedalin kylä on hyvä esimerkki.  Tämä on vaatinut pitkäjänteistä työtä, ennakkoluulottomuutta, yhteistyötä sekä laadukkaita palveluja ja tuotteita. Intohimoa ja uskoa omaan tekemiseen pitää olla!” kertoo Gustafsson.

Haasteita Gustafsson kuvailee oleelliseksi osaksi yritystoimintaan ja suhtautuu niihin positiivisesti.

”Me olemme monelta osin tällä hetkellä tienhaarassa. Toimintaympäristömme muuttuu koko ajan ja kehityksessä pitää pysyä mukana. Aiheet, kuten digitalisaatio, vastuullisuus ja ympäristö, matkailun tulevaisuus sekä ilmastonmuutos ovat yhteiskunnallisella tasolla vahvasti esillä, ja näissä yritämme olla avoimesti mukana sekä kehittää toimintaamme sen mukaan. Yritystoiminnassa on aina haasteita ja ne pitää nähdä myös positiivisina”, Gustafsson kertoo.

Esittelyn lopuksi Gustafsson toivottaa kaikki Turun kauppakamarin jäsenet tervetulleeksi vierailemaan!

Kategoriat:Spottivalossa