Spottivalossa: Integrata Oy

Integratalaiset
Integratalaiset hiihtävät HR:n hiekkalaatikolla. Integratalainen Anna-Maija Marjakangas kertoo valikoituja viisauksia huomisen HR:ää tekevästä Integratasta.

Vuonna 2008 perustettu Integrata Oy on henkilöstöhallinnon hiekkalaatikolla uraa uurtava asiantuntijayritys. Yritys työllistää tällä hetkellä 160 asiantuntijaa, ja sloganina toimii ”Kuin ihminen. Tosissaan, mutta ei vakavissaan”. Slogan on myös yrityksen yksi neljästä palvelulupauksesta sekä rekrytointikonseptin viestikärki. Yrityksen toimitusjohtajana toimii Riku Heinonen, joka on myös perustanut yrityksen yhdessä Tuomas Scwartz ja Veli-Ville Kasurisen kanssa.

”Yksi palvelulupauksistamme on ”Uurramme uraa karsimalla kuraa”. Teemme todellisia tekoja tulevaisuuden eteen ja haluamme jatkossakin olla toimialan suunnannäyttäjä. Tulevaisuudessa tallaamme näitä polkuja ihmispositiivisena ja yrityskulttuuristamme tunnettuna. Tavoitteenamme on myös olla palveluosaamiseltaan Suomen tunnetuin HR-kokonaispalvelun tekijä. Jotta onnistumme tässä, tulee meidän pitää ihmisistä ─ asiakkaista ja integratalaisista ─ huolta ja kantaa myös yhteiskuntavastuumme,” kuvailee Integratan työoikeusasiantuntija Anna-Maija Marjakangas yrityksen tulevaisuuden suunnitelmia.

Marjakangas päätyi Integrataan alun perin yrittäjyyden kautta. Ennen uraansa Integratalla Marjakangas toimi yrittäjänä ja työsuhdejuristina, jota kautta hän myös tutustui Integratan toimintaan.

”Olin seurannut Integrataa jo pitkään ja tehnyt yrityksen kanssa hieman yhteistyötä. Tarkoituksenani ei ollut vaihtaa pois yrittäjyydestä, mutta kun tutustuin Integrataan, sen ihmiset, kulttuuri ja tapa tehdä asioita ikään kuin imaisivat mukanaan ja halusin ehdottomasti olla osa tätä porukkaa ja tätä uudenlaista tapaa tehdä asioita”, Marjakangas naurahtaa miettiessään alkuvuoden tapahtumia.

Marjakankaan mukaan yrityksen isoimpana menestystekijänä ovat ihmiset:

”Kaiken johtamisen keskiössä on jokaisen ihmisen kunnioittaminen, olipa hän toinen työntekijä, asiakas tai kuka tahansa. Kunnioitus on jo itseisarvo sinänsä, mutta siitä kumpuaa myös yrityksen menestykselle kriittisiä asioita, kuten kuunteleminen, luottamus ja rohkeus. Mitä tapahtuu, kun ihmistä ei kunnioiteta? Jos häntä ei kuunnella, ei voida myöskään oppia. Jos keskinäistä luottamusta ei synny, ei uskalleta esittää ideoita ja pelätään virheitä, eikä silloin myöskään synny rohkeutta kyseenalaistaa ja olla eri mieltä. Eli loppujen lopuksi kehitystä ei tapahdu.”

Yhtenä Integratan haasteena on ollut se, että yritys on ollut koko olemassaolonsa ajan kasvuyritys. Tämä on ollut yritykselle sekä haaste että motivaattori, sillä kova kasvu vaatii myös jatkuvan kehittämisen.

Toimintaympäristönä Marjakangas pitää Varsinais-Suomea vaikuttavana niin asiakkaiden kuin osaajienkin osalta.

”Turussa meillä oli ensimmäiset innokkaat työntekijät ja asiakkaat jo ennen kuin meillä oli kaupungissa edes koko toimipistettä, saati toimitiloja!” kertoo Marjakangas.

Loppukaneetiksi Integrata toivottaa itsensä tervetulleeksi Turkuun ja kauppakamarilaiseksi.

”Tarjoamme kaikille Turun Kauppakamarin jäsenyrityksille Integratan asiantuntijapalveluiden verkkokauppa Shoppaamossa HR:n työoikeuspalveluidemme lisäarvotuotteen Henkilöstöpolitiikan suunnitelmat 25% alennuksella. Lunasta tuote alekoodilla MATTIJATEPPO. Palvelua tuotan minä itse”, vinkkaa Marjankangas.


Kategoriat:Spottivalossa