Spottivalossa: K-Market Korpo Handel ja Nagu

Spottivalossa: K-Market Korpo Handel ja Nagu

K-Market Korpo Handel Korppoossa ja K-Market Nagu Nauvossa ovat Turun saaristossa sijaitsevia ruokakauppoja.

Niiden toiminta eroaa muista elintarvikekaupoista suuren sesonkivaihtelun takia. ”Talvi- ja kesäpäivän myyntien ero saattaa olla jopa kuusinkertainen”, kertoo kauppias Kristian Eklund. Saariston erityispiirteet näkyvät myös logistiikassa, sillä tavarat kuljetetaan kauppoihin losseilla.  

Eklund pyörittää kauppoja yhdessä veljensä Mikael Eklundin kanssa. Kristian toimii kauppiaana K-Market Korpo Handelissa ja Mikael K-Market Nagussa.

”Kahden kaupan yhteispeli on sekä vahvuus että turva niin hiljaisina talvipäivinä kuin hektisinä kesäpäivinä.”

Veljesten tavoitteena on uudistaa kaupantekoa saaristossa. Kaupat pyrkivät tarjoamaan vähintään yhtä hyvän valikoiman kuin kaupungissa. Hyllyistä löytyy lisäksi paljon paikallisia tuotteita.

Kun K-Market Korpo Handel avattiin vuonna 2008, asiakkaat tuli vakuuttaa kaupan valikoiman riittävyydestä sekä siitä, etteivät tavarat lopu kesken.  

”Luottamus on rakentunut ajan myötä. Enää pääsiäiseksi tai juhannukseksi ei varata maitoa tai kermaa muualta, joten olemme nähtävästi onnistuneet aika hyvin. Pyrimme myös jatkuvasti vastaamaan asiakkaiden toivomuksiin, ja mielestäni kehitymme siinä koko ajan.”

Kesäsesonki on yritykselle tärkeä. Koska kesällä on vilkasta, kauppojen on mahdollista tarjota täydet palvelut ympärivuotisesti.

”Kyllä kaupan kuuluu olla priimassa kunnossa talvellakin. Haluamme ympärivuotisesti palvella paikalliset, mökkeilijät, veneilijät ja satunnaisvierailijat samalla asenteella. Ihmisiä ja tavaraa on kesällä enemmän, mutta pyrkimys on, että valttimme, laajat valikoimat, näkyvät myös vuoden hiljaisempina hetkinä.”

Turun saaristo ja Saariston Rengastie ovat alueena ja brändinä merkittävä osa Varsinais-Suomea.

”Meille nämä brändit mahdollistavat isompaa toimintaa kuin mitä ehkä Korppoon ja Nauvon yhteisöt itse pystyvät tarjoamaan. Silti tuntuu, alueelta löytyy vielä potentiaalia, jota ei ole Suomessa osattu hyödyntää.”

Terveisiä kauppakamarille ja sen jäsenille:

Tervetuloa maailman kauneimpaan saaristoon. Iskulauseemme on ”Kaikki hyvä on saaristosta” ja ylpeästi tuomme saaristossa tuotetut tuotteet esiin kaupoissamme.

Kategoriat:Spottivalossa