Spottivalossa: Kankaisten Golf

Kankaisten Golf

Kankaisten Golf on Maskussa sijaitseva Varsinais-Suomen suurin golfkeskus.

”Yhteisö pitää sisällään kenttäyhtiön Kankaisten Golfpuisto Oy:n, joka operoi 27-reikäistä golfkenttää, yli 2300 jäsenen golfseuran sekä klubiravintolamme Sandy Café & Bistron, johon ovat tervetulleita golffareiden lisäksi myös kaikki muut asiakkaat”, kertoo toimitusjohtaja Timo Tuominen.

Kankaisten Golfin historia ulottuu 35 vuoden päähän, vuoteen 1989, jolloin perustettiin Raision Golfseura.

”Seuralla ei alkuun ollut omaa kenttää vaan toimintaa pyöritettiin muun muassa Raision tehtaiden lähellä sijaitsevalla rangella. Vuosituhannen alussa seura sai vihdoin kauan kaipaamansa kotikentän Kankaisten kartanon läheisyydestä, ja samalla seura muutti nimensä muotoon Kankaisten Golf Masku (KGM). Uskoisin, että kentän olemassaolo on ollut aikoinaan suuri haaste, johon lukuisat innokkaat vapaaehtoiset ovat käyttäneet mittaamattoman määrän tunteja.”

Kankaisten Golf toimii yhteisönä, johon kuuluvat oleellisena osana niin seura kuin kenttä- ja ravintolayhtiö.

”Yhteisessä strategiassa olemme nostaneet avainasioiksi laadun, yhteisöllisyyden, avoimuuden, jatkuvan kehityksen ja rohkeuden. Näillä askelmerkeillä on menty eteenpäin jo usean vuoden ajan varsin mukavassa myötätuulessa. Selkeitä kilpailuetujamme ovat 27-reikäinen kenttä, joka mahdollistaa monipuoliset pelimahdollisuudet eri tasoisille pelaajille sekä loistava sijainti hyvien liikenneyhteyksien päässä, vain 15 minuuttia Turun kauppatorilta.”

Tuominen aloitti tehtävässään vuonna 2018 hänen edeltäjänsä jäädessä eläkkeelle.

”Olen harrastanut lajia jo pitkään ja toisaalta ammatillista kokemusta on aiemmin karttunut varsin paljon urheilun parista. Tässä tehtävässä yhdistyi sopivasti oma ammatillinen osaaminen sekä harrastuksen myötä kiinnostus lajista, joten kiinnostus heräsi varsin nopeasti.”

Viimeisen viiden vuoden aikana seuran jäsenmäärä on kasvanut noin 60 prosenttia.

”Iso jäsenmäärä antaa yhtiölle hyvän pohjan menestykselle. Toimintamme on tällä hetkellä kohtuullisen vakiintunutta ja vakaata, eikä isossa kuvassa ole suuria muutoksia luvassa. Kehitämme toimintaa ja olosuhteita jatkuvasti, jotta säilytämme asemamme yhtenä alueen kärkikentistä. Olemme onnistuneet profiloimaan itsemme ehkä hieman keskimääräistä nuorempien pelaajien yhteisöksi, ja tämä antaa meille hyvän pohjan tulevaisuuteen.”

Viime vuosien haasteellisin tilanne syntyi talvella 2021–22, jolloin kenttä kärsi talven vaikeista olosuhteista.

”Olemme jatkuvasti sään armoilla, joten talvisin pidetään kädet kyynärpäitä myöden ristissä, että säät olisivat kentälle armollisia. Kesällä 2022 kenttä oli talven jäljiltä pitkään huonossa kunnossa, mikä näkyi valitettavasti myös pelaajamäärissä. Viime vuosi oli jälleen kutakuinkin normaali, joten niiltä osin kaikki hyvin. Onneksi olemme jossain määrin varautuneet myös heikompiin kausiin ja isoja haasteita yhdestä heikommasta kaudesta ei tullut.”

Varsinais-Suomi on yritykselle hyvä toimintaympäristö.

”Meidän toimialamme osalta tilanne on etenkin Turun lähialueella varsin hyvä. Kenttiä on harrastajamäärän nähden sopivasti ja kaikille riittää asiakkaita, mutta liian ruuhkaista ei ole missään. Lisäksi liikenneyhteydet alueella ovat hyvät ja liikenne sujuu, joten kenttien saavutettavuuskin on vähintäänkin kohtuullinen.”

Terveisiä kauppakamarille ja sen jäsenistölle:

Olet sitten lajiin täysin hurahtanut ”hevijuuseri”, haparoivia ensiaskeleita ottava aloittelija tai kokeilumielessä liikkeellä oleva tutustuja, Kankaisiin olet aina tervetullut. Ja vaikka golf ei olisi yhtään sinun juttusi, niin meillä on kesäisin tarjolla taatusti Maskun paras lounas ja aivan huikeat lounasmaisemat.

Aktiivinen yrityskumppaniverkostomme toivottaa myös uudet yritykset lämpimästi mukaan joukkoon. Meillä verkostoidutaan, liikutaan, pelataan golfia ja tehdään myös kauppaa. Ja jos vielä et pelaa, mutta kiinnostus heräsi, niin merkkaa kalenteriin perjantai 24.5. ja lähde mukaan yritysasiakkaille suunnatulle huikealle ”Työpäivässä golffariksi” -kurssille.

Kankaisten Golf
Kategoriat:Spottivalossa