Spottivalossa: Luola Consulting Oy

Kuvassa Luola Consulting Oy:n logo

Luola Consulting Oy on vuonna 2019 perustettu kielipalvelualan yritys, joka tarjoaa kielipalveluja laajalla skaalalla kääntämisestä kielenhuoltoon ja koulutuksiin. Luolan palveluvalikoima elää ja laajenee jäsenten taitojen mukaan, sillä jokainen jäsen toimii itsenäisesti yrityksen sisällä. Yrityksen ovat yhdessä perustaneet Laura Ekberg, Heli Ervasti, Sam Parwar ja Turo Rautaoja. 

Luola Consulting Oy:n toimitusjohtaja Laura Ekberg kertoo, että yrityksen toiminnan taustalla oli alkujaan ajatus tuoda kääntämiseen lisää yhteisöllisyyttä:

”Halusimme tuoda yhteen alan ammattilaisia, tuottaa laadukkaita kielipalveluja ja tervehdyttää alaa. Valtaosa kääntäjistä toimii tällä hetkellä yksinyrittäjinä, ja halusimme luoda toimintamallin, jossa yhdistyy yksinyrittämisen vapaus ja työyhteisön tuoma vakaus ja turva. Halusimme tarjota palveluita, joissa ammattilaiset tekevät oman näköistään työtä omalla nimellään. Siksi me Luolassa puhummekin yleensä jäsenistä emmekä työntekijöistä.”

Tavoitteena laaja ja avoin yhteisö

Luolalle tärkeitä arvoja ovat avoimuus ja rehellisyys, ja niitä yritys pyrkii tuomaan esille niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Avoimuus yhdessä vuorovaikutuksen kanssa on myös isossa osassa Ekbergin johtajuudessa. Tämä on sen vuoksi, että Ekberg yhdessä muun hallituksen kanssa kokee, että yrityksen jokainen jäsen on osa toiminnan kehittämistä, minkä vuoksi kaikkia myös tulee kuunnella päätöksenteossa.

Yrityksen yhtenä haasteena on ollut toiminnan skaalaaminen jäsenmäärän lisääntyessä, sillä suurempi määrä ihmisiä vaatii monien ratkaisujen ja toimintamallien miettimistä uudelleen. Tavoitteena on kuitenkin luoda entistäkin laajempi ammattilaisten yhteisö, jonka toiminta levittyy ympäri Suomea. Toistaiseksi yrityksellä on toimipiste ainoastaan Turussa, mutta jatkossa toimipisteitä on tarkoitus avata myös muihin kaupunkeihin.

”Toimintamme tapahtuu hyvin pitkälti verkossa, joten asiakkaamme sijaitsevat monella suunnalla ympäri Suomea ja ulkomaillakin. Oma toimistomme kuitenkin sijaitsee Turussa, ja yliopistokaupunkina se on meille oikein hyvä paikka. Meillä on paljon yhteistyötä yliopistojen ja erityisesti Turun yliopiston kanssa, ja osallistumme mielellämme uusien kääntäjien koulutukseen paikallisesti”, kertoo Ekberg yrityksen toiminta-alueesta.

Kategoriat:Spottivalossa