Spottivalossa: Mediq Suomi Oy

Mediq esittelee leikkaussalitekstiileja workshop-tyylisesti

Turun kauppakamarin yksi uusimmista jäsenistä on Mediq Suomi Oy. Yritys on osa eurooppalaista konsernia. Mediq:lla on toimintaa 13 eri maassa ja sen liikevaihto on noin miljardi euroa.

”Mediq Suomi Oy on terveydenhuoltoalan ammattilaisten kumppani terveydenhuollon laitteiden, tarvikkeiden ja palveluiden markkinoijana Suomessa”, kuvailee toimitusjohtaja Heidi Liikkanen.

Kehitystyö ja eurooppalaisen yrityksen vahvat hartiat ovat yrityksessä merkittävässä asemassa. Hetki sitten uutisoitiinkin mielenkiintoisesta ja ajankohtaisesta askeleesta. Mediq on tuonut myyntiin koronan kotitestin. Testiä on saatavana Suomessa toukokuun lopulla. Myös Lidl aikoo saada testin kauppoihin toukokuussa.

”Tiedetään, että se on testaukseen hyvä lisä vaikkei se tule korvaamaan ammattilaisten tekemää testausta. Tuomme tällä parannusratkaisuja vallitsevaan tilanteeseen”, kuvailee Liikkanen.

Mediqin tuotevalikoimaan kuuluvat myös laitteet, tarvikkeet ja palvelut terveydenhuollon ammattilaisille, sekä kliinisiin- ja tutkimuslaboratorioihin.

Liikkasen mukaan yrityksen päämääränä on viedä osaltaan vastuullisesti suomalaista terveydenhuoltoa eteenpäin, yhdessä alan ammattilaisten kanssa. Lopulta tärkeintä on ennakoida, tuottaa potilaalle ja asiakkaalle terveyshyötyä ja vaikuttavuutta. Tavoitteena on vahvistaa ja kehittää edelleen palvelukonsepteja.

Mediq on toiminut Suomessa jo 11 vuotta. Liikkanen on aloittanut yrityksen johdossa kolmisen kuukautta sitten ja on viihtynyt työssään hyvin. Liikkasen mottona on napakasti: epäonnistu nopeasti. Tällä hän tarkoittaa kykyä kokeilla asioita rohkeasti eikä juuttua kiinni mahdollisiin vastoinkäymisiin pitkäksi aikaa.

”Innostun ihmisistä ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, empatia ja erilaiset kompetenssit ovat tärkeitä. Esimiehenä haluan olla tiimien kanssa ja olla myös yksi palanen muiden joukossa, toteuttaa ja olla osa organisaatiota.”

Heidi Liikkanen
Heidi Liikkanen, Mediq Suomi Oy:n toimitusjohtaja
Kategoriat:Spottivalossa