Spottivalossa: Mulperipuu Oy

Mulperipuu Oy on Harri ja Tiina Koiviston perustama yritys, joka jälleenmyy vuoteita, futonpatjoja, vuodesohvia, petivaatteita sekä sisustustuotteita. Yrityksellä on kaksi kivijalkamyymälää; Turussa Puutarhakadulla ja Helsingissä Liisankadulla. Kivijalkamyymälöiden lisäksi yrityksellä on myös verkkokauppa, josta tuotteita pystyy tilaamaan ympäri Suomen.

 ”Liiketoimintamme on ostettu aikoinaan yrityskauppana eläkkeelle jääneeltä kauppiaalta. Tästä tulee nyt kesäkuussa kuluneeksi 10 vuotta. Yritys on ennen tunnettu nimellä Futon Shop Turku. Vuonna 2014 ostettuamme Helsingissä toimineen Mulperipuun liiketoiminnan, päätimme toiminnan yhdistymisen myötä muuttaa yrityksen nimen”, kertoo Tiina Koivisto.

Yrityksen toimintaan Koivisto on alun perin päätynyt miehensä Harrin kautta. Ennen yrittäjyyttään Koivisto toimi pitkään toisella alalla:

”Yrittäjän puolisona olen saanut olla mukana toiminnassa jo alusta asti. Vuonna 2018 kuitenkin aiempi työurani päättyi ja päätin kouluttautua sisustussuunnittelijaksi Salossa. Samalla siirryin myös kokopäiväiseksi yrittäjäksi”.

Yrittäjäparin lisäksi kivijalkaliikkeissä työskentelee pariskunnan tytär sekä kaksi perheen ulkopuolista työntekijää. Tällä hetkellä tarkoituksena ei ole laajentaa toimintaa suuresti. Koiviston mietinnässä on tosin verkkokaupan laajentaminen sekä palvelun kehittäminen.

Toiminnan edistäjinä ekologisuus ja korona

Yrityksen yksinä isoimpina menestystekijöinä ovat olleet myytävät tuotteet ja yrityksen harjoittama kivijalkaliikkeiden sekä verkkokaupan yhdistelmä.

”Tuotteiden luonnonmukaisuus on iso trendi ja siihen on koko ajan enemmän kiinnostusta. Helsingin liikkeen mukaan tulemisesta oli paljon hyötyä, vaikka toiminnan yhdistäminen olikin alussa haasteellista. Lisäksi koronan alkaminen oli meille yrityksenä haastavaa, mutta yllätykseksemme tässäkin tapahtui positiivinen käänne. Myyntimme kasvoi, kun asiakkaiden kiinnostus kodin laittoa kohtaan lisääntyi koronan aikana”, kertoo Koivisto.

Tervetuloa Turun kauppakamarin jäseneksi!

Kategoriat:Spottivalossa