Spottivalossa: Navicom Oy

Navicom, sovellus

Navicom Oy on vuonna 2009 perustettu ajoneuvo- ja työajanseurannan kotimainen asiantuntija. Yrityksen tuottamat ohjelmistoympäristöt räätälöidään vastaamaan mahdollisimman hyvin asiakkaidensa yksilöllisiä tarpeita ja järjestelmää kehitetään aktiivisesti asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Yrityksen käyttämät laitteet ovat Suomessa valmistettuja. 

Asiakkaamme koostuvat pääasiassa yrityksistä, joilla on tarve erotella töitä projekti/työkohde/asiakaskohtaisesti sekä koordinoida työvoiman liikkumista. Saas-pohjaiseen palveluvalikoimaamme kuuluvat kulunvalvonta, työaika-, ajoneuvo-, sekä kalustonseuranta sekä työnohjauspalvelut. Samassa järjestelmässä käytettävät tiedot tukevat toisiaan ja niitä voidaan käyttää helposti eri toimintojen apuna”, kertoo Navicom Oy:n myyntipäällikkö Matias Mäkinen.  

Yrityksen alkuvaiheiden haasteiksi Mäkinen kuvaa asiakkaiden epävarmuutta uutta palvelukokonaisuutta kohtaan, varsinkin silloin kun palveluntuottajina he olivat melko pieni yritys. Haasteet on kuitenkin voitettu nöyrällä asenteella, reagoimalla nopeasti palautteeseen sekä ennen kaikkea kovalla työllä.  

Nykyään SaaS-palvelut ovat yritystoiminnassa hyvin suosittuja ja niiden merkitys vain kasvaa entisestään. Tällä oli myös vaikutuksensa Mäkisen uratarinaan. 

Aloitin työt Navicomissa vuonna 2016 valmistuttuani Turun AMK:sta. Olen yrittäjähenkinen ja teknologia, IT sekä myynti ovat kiinnostaneet minua jo pidempään. SaaS-palveluiden kysyntä kasvaa jatkuvasti, joten tuntui luonnolliselta hakeutua toimialalle töihin”, Mäkinen kertoo. 

Navicomille Varsinais-Suomi on toiminut hyvin toiminta-alueena. Alueella on paljon kasvuyrityksiä, jotka tarvitsevat palveluita, ja heidän kanssaan tehtyä yhteistyötä Mäkinen kuvaa tehokkaaksi ja positiivissävytteiseksi. Myös yrityksen tulevaisuus vaikuttaa positiiviselta ja tavoitteet ovat selkeät. 

”Tavoitteenamme on tuotteistaa ja muotoilla entistä selkeämmin erilaisia palvelukokonaisuuksia, mikä helpottaa myös kansainvälistymistavoitteitamme. Haluamme tarjota asiakkaille korkealaatuisia ja joustavia palveluita helppokäyttöisessä ohjelmistoympäristössä myös ulkomailla. Suomessa haluamme tarjota erityisesti paikallisille yrityksille palveluita ja tulemme mielellämme paikanpäälle esittelemään palvelujamme ja yrityksen tarpeisiin sopivan kokonaisuuden. Siitä on erityisesti hyötyä silloin kun yrityksellä on monipuoliset palvelutarpeet”, Mäkinen kuvaa. 

Kategoriat:Spottivalossa