Spottivalossa: NorthCrypto Oy

Kuvassa NorthCrypto Oy:n tiimi

NorthCrypto Oy on vuonna 2018 perustettu lohkoketjuteknologian parissa toimiva yritys. Yritys toimii Suomen Finanssivalvonnan reguloimana virtuaalivaluuttojen palveluntarjoajana, ja sen palveluihin kuuluvat kryptovaluuttojen välityspalvelu sekä Private Banking -palvelu suuremmille sijoittajille. Tällä hetkellä suurin osa yrityksen asiakkaista on Suomesta, mutta yrityksen tulevaisuuden suunnitelmissa on keskittyä laajemmin koko Pohjoismaiden alueelle.

”Tavoitteenamme on tuoda kryptovaluuttoihin sijoittaminen sekä siihen liittyvät asiat kaikkien saataville helposti ja luotettavasti. Olen itse ollut kryptovaluuttojen kanssa tekemisissä vuodesta 2013 lähtien, ja vuosien varrella useampi henkilö lähipiiristäni on pyytänyt minulta apua, sillä kryptovaluutan ostaminen on ollut haastavaa. Tämän takia yritystä perustaessa tärkeänä arvona toimi erityisesti helppokäyttöisyys”, kertoo NorthCrypto Oy:n toimitusjohtaja Ville Runola.

Median vaikutus alaan

”Suurin haaste liiketoiminnallemme on ollut kryptovaluuttojen maine Suomessa. Esimerkiksi bitcoin on ollut suomalaisessa mediassa enemmän negatiivisessa tarkastelussa kuin positiivisessa, ja usein nämä artikkelit ovat sisältäneet myös asiavirheitä. Tällä on ollut iso vaikutus ihmisten yleiseen mielikuvaan kryptovaluutoista, ja siten myös liiketoimintaamme. Onneksi uutisoinnin laatu aiheesta on alkanut parantumaan merkittävästi viimeisen parin vuoden aikana, ja useasta mediatalosta löytyy nykyään asiantuntevia toimittajia”, kertoo Runola.

Medianäkyvyyden muutoksella on ollut iso vaikutus alan liiketoimintaan yleisesti, mutta NorthCrypto Oy:n isoimpina menestystekijöinä toimivat kuitenkin yrityksen perustusarvot sekä sen toimintatavoitteet.

”Suurin yksittäinen tekijä on varmasti ollut tavoitteemme helppokäyttöisyyteen, luotettavuuteen ja läpinäkyvyyteen. Kryptovaluuttojen ympärillä pyörii paljon huijauksia sekä hämäriä yrityksiä, minkä takia pyrimme läpinäkyvyyteen kaikessa tekemisessämme. Toinen merkittävä tekijä on onnistuneet rekrytoinnit. Olemme onnistuneet löytämään tiimiimme paljon loistavia osaajia, joita yhdistää intohimo kryptovaluuttoihin”, Runola kertoo.

Runolan mukaan Varsinais-Suomi on toiminut yritykselle loistavana toimintaympäristönä, ja erityisesti Turku yliopistokaupunkina on antanut merkittävän edun rekrytointien kannalta.

Turun kauppakamari toivottaa NorthCrypto Oy:n lämpimästi tervetulleeksi jäsenistöönsä!

”Mikäli teille tulee koskaan kysyttävää kryptovaluutoista tai niihin liittyvistä asioista, meihin voi olla vapaasti yhteydessä ja sovitaan ilmainen tapaaminen asiantuntijoidemme kanssa”, lisää Runola haastattelun lopuksi.

Kategoriat:Spottivalossa