Spottivalossa: OEM Finland Oy

OEM toimistokuva

OEM konserni on yksi Euroopan johtavista teollisuuskomponenttien toimittajista. Yrityksen toiminnan perustana on lisäarvon tuottaminen sekä asiakkaille että valmistajille. Asiakkailleen konserni tarjoaa laajan ja kattavan tuotevalikoiman lisäksi teknistä asiantuntemusta ja nopean toimituksen. Konsernin valmistajille yritys takaa vahvan paikallisen kumppanin, joka tuntee markkinat ja toimii tehokkaana jakelukanavana.

”Yrityksemme tarina on alkanut Ruotsissa vuonna 1974, kun kaksi perhettä ryhtyi myymään sähköautomaatiokomponentteja valmistavalle teollisuudelle. Ideana oli, että valmistettavan tuotteen piti olla käsiteltävissä yhdellä kädellä ja varpaalle tippuessaan sen ei tulisi tehdä kipeää. Alkuperäinen ajatus on jalostunut vuosien varrella, ja tänä päivänä tarjoamastamme tuotevalikoimasta on muodostunut erittäin kattava”, kertoo OEM Finland Oy:n toimitusjohtaja Marko Salovaara

OEM Finland oli OEM konsernin ensimmäinen Ruotsin ulkopuolinen osasto, ja Suomessa OEM:n sähkö- ja automaatiokomponentteja on myyty paikalliselle teollisuudelle vuodesta 1981 alkaen. Suomessa yritys toimii noin 200 valmistajan edustajana. Jokainen valmistajista on erikoistunut omalla alallaan, ja näin yritys pystyy tarjoamaan ainutlaatuisen tuotevalikoiman yhden ja saman katon alta.

”Toimintojemme juuret Suomessa ovat sijoittuneet alusta alkaen vahvasti Turkuun, ja viime vuonna teimme strategisen valinnan olla läsnä täällä vielä voimakkaammin. Ostimme kiinteistön, joka mahdollistaa varastoneliöiden tuplaamisen ja toiminnan kehittämisen niin logistiikka- ja varastointipalveluiden kuin myös henkilöstötarpeiden osalta tulevina vuosina. Katsomme ja suhtaudumme tulevaisuuteen positiivisesti”, kertoo Salovaara.

Yhteistyö merkityksessä

Aktiivisuus niin asiakkaiden kuin valmistajien suuntaan, yhdessä tekeminen ja kyky skaalautua ovat Salovaaran mukaan yrityksen toiminnan kulmakiviä. Salovaara kokee pitkäaikaisen ja tiiviin yhteistyö auttavan viemään tuotekehitystä oikeaan suuntaan ja sitä kautta pystytään kehittämään tuotevalikoimaa markkinoiden trendien ja tarpeiden mukaisesti.

”Olemme kasvaneet kahden henkilön yrityksestä yli 150 henkilöön, ja 40 vuoteen on mahtunut monta hienoa uratarinaa. Eteen tulleet mahdollisuudet ovat kuljettaneet myös minua eteenpäin OEM-urallani. Yli 20 vuotta sitten muutin opintojeni aikana Turkuun tekemään lopputyötä toiselle yritykselle, kaupunkia sen enempää tuntematta. Muutaman mutkan kautta aloitin työt OEM:n myynnissä. Tämän jälkeen vaihdoin tuotepäällikön tehtäviin ja vastuullani oli myös jonkin aikaa yksi tuotealueistamme. Vuosien 2011–2015 aikana työskentelin OEM:n toimipisteellä Shanghaissa. Suomeen palatessani toimin liiketoimintayksikön vetäjänä, kunnes vuonna 2021 siirryin OEM Finlandin toimitusjohtajaksi”, kertoo Salovaara uratarinastaan.

Salovaara kokee, että johtajuudessa kaikkein tärkeintä on saada kaikki tekemään yhteisen päämäärän eteen töitä. Tiedottamalla tavoitteet, mahdollistamalla työkalut siihen pääsemiseen ja pitämällä huolta henkilöstöstä tehdään vankat juuret menestykselle:

”Yhdessä tekemisen merkitystä en voi olla painottamatta. Mitä enemmän jokainen tekee yhteisen tavoitteen eteen, sen varmemmin tavoitteisiin päästään. Vuosien varrella olemme saaneet olla osana monia asiakkaidemme ja toimittajiemme onnistumisia. Toki vastoinkäymisiäkin on matkan varrelle mahtunut. Logistiset haasteet, laman vaikutus ja myös raaka-ainepula ovat koetelleet toimintaamme. Yksi vahvuuksistamme, laaja asiakaskuntamme, on kantanut näistä yli”.

Tervetuloa Turun kauppakamarin jäseneksi!

Kategoriat:Spottivalossa