Spottivalossa: Qalmari

Qalmarin perustajat Saku Hautala ja Ari Varjonen

Spottivalossa: Qalmari

Qalmari tarjoaa IT-alan asiantuntijapalveluita, kuten ohjelmistotöitä ja projektijohtamista sekä korkeatasoista SAP-osaamista.

Yritys on rakennettu kokeneiden osaajien ympärille, joilla on keskimäärin 15 vuotta kokemusta alan tehtävistä. He ovat ohjelmistokehittäjiä full stack -projekteissa, mobiilisovelluksissa tai sulatetuissa järjestelmissä.

”Halusimme rakentaa kodin senioritasoisille ohjelmistoasiantuntijoille. Kun he viihtyvät, asiakkaamme ovat poikkeuksetta äärimmäisen tyytyväisiä. He saavat laadukasta osaamista innostuneilta ihmisiltä, jotka haluavat tehdä täsmälleen sitä hommaa”, kertoo hallituksen puheenjohtaja Saku Hautala.

Yrityksen perustaminen juuri Turkuun oli vuonna 2018 tietoinen päätös Hautalalle ja hänen yhtiökumppanilleen Ari Varjoselle.

”Turussa oli paljon tehtävää tällä toimialalla, joten täällä meillä oli mahdollisuus jättää oma jälkemme. Vähitellen olemme laajentaneet muihin kaupunkeihin. Tällä hetkellä Qalmarilla on yli 30 työntekijää Turussa, Salossa ja Tampereella. Laajempana tavoitteena on ollut kehittää koko alueen IT-toimintaa ja yhdessä tekemistä.”

Aktiivinen rooli kaupungin IT-alan kehittämisessä näkyy Turku Awakens -yhteistyöverkoston perustamisessa. Verkostoon kuuluu lähes sata paikallista yritystä ja sen tavoitteena on edistää toimialan tarjontaa Turun alueella.

Qalmarin liikevaihto on tällä hetkellä noin 3 miljoonaa euroa. Kokoluokaltaan yritys kasvaa noin kymmenellä työntekijällä vuodessa.

”Yritystä perustettaessa tavoitteemme oli luoda paikka, jossa itse haluaisimme työskennellä tässä vaiheessa uraa. Kasvu on alusta asti ollut maltillista ja hallittua, koska periaatteemme on edetä yksi henkilö kerrallaan. Panostamme poikkeuksellisen kovatasoiseen osaamiseen ja siihen, että ihmiset viihtyvät.”

Asiakassuhteissa yritys korostaa luottamuksen merkitystä.

”Uusien asiakkaiden kanssa aloitetaan pienestä ja luodaan luottamusta. Kun asiakas tuntee meidät ja on nähnyt osaamisemme, kasvatetaan yhteistyötä.”

Terveisiä kauppakamarille ja sen jäsenille:

Innolla odotamme kauppakamarin toimintaa. Arvostamme paikallista yhteistyötä ja työskentelemme mielellään paikallisten toimijoiden kanssa. Moni yritys hankkii IT-palvelunsa muualta, vaikka tarvittavaa osaamista löytyisi täältä.

Lue lisää: Qalmari – Senior-level IT services

Kategoriat:Spottivalossa