Spottivalossa: Radiometer Turku Oy

Sebastian Krämer

Radiometerin tarina alkoi vuonna 1954, kun yritys toi markkinoille maailman ensimmäisen kaupallisen verikaasuanalysaattorin. Radiometer Turku Oy:stä (aiemmin Innotrac Diagnostics Oy) tuli osa Radiometerin historiaa vuonna 2006, kun yhtiö aloitti immunomäärityksessä käytettävien reagenssien toimittamisen Radiometerin maailmanlaajuisille diagnostiikkamarkkinoille.

”Tänä päivänä olemme johtava akuuttihoitolaitteiden toimittaja. Tuotteemme, joita käytetään sairaaloissa, lääkäriasemilla ja laboratorioissa yli 130 maassa, tarjoavat tietoa akuuttihoidon diagnostiikan kriittisistä parametreistä”, kertoo Radiometer Turku Oy:n toimitusjohtaja Sebastian Krämer yrityksen toiminnasta.

Uransa alalla Krämer aloitti Danaher-konsernissa vuonna 2014, johon Radiometer Turku myöskin kuuluu.

”Työskentelin Pohjois-Saksassa toimivassa pienessä yrityksessä Alltecssä, joka kehitti lasermerkintätekniikoita kaikenlaisia teollisuuden ja terveydenhoitoalan käyttötarkoituksia varten. Olin aina halunnut työskennellä maailmalla ja asua ulkomailla perheeni kanssa. Alkuvuodesta 2021 minulle tarjottiin mahdollisuutta johtaa Radiometerin liiketoimintaa Turussa”, kertoo Krämer urakehityksestään.

Johtajuusopissaan Krämer korostaa tekojen merkitystä:

”Vähemmän puhetta, enemmän tekoja: työskentele ihmisten kanssa ja ole osa tiimiä; motivoi ja haasta ihmisiä, jotka haluavat kehittyä.”

Tulevaisuuden näkymät

Turussa sijaitsevan Radiometerin ainutlaatuinen menestystekijä on sen sijainti lähellä tiedekeskittymää, jossa teknologiaa kehitetään ja jossa yritykset ovat osa laajempaa bioteknologia-alan yhteisöä.

”Radiometer Turku Oy on kasvanut vuosien aikana huomattavasti, ja investoimme sen tuotantokapasiteetin kasvattamiseen. On upeaa saada olla mukana tässä kehityksessä, vaikka siinä on omat haasteensa, erityisesti henkilöstöpuolella. Pätevän työvoiman saaminen on ollut haastavaa viime vuosina ja on sitä varmasti myös jatkossa. Radiometer Turku työskentelee aktiivisesti, jotta se voi kouluttaa uuden sukupolven henkilöstöä ja tarjota täydennyskoulutusta työntekijöille, joilla on pohjakoulutus muulta alalta kuin biokemiasta. Lisäksi yritämme houkutella asiantuntijoita muuttamaan Turkuun Suomen ulkopuolelta, kuten tein itse viime toukokuussa”, kuvailee Krämer Radiometerin Turun toimipisteen kehitystä.

Toimintaympäristönä Krämer pitää Varsinais-Suomea hyvänä, mutta kehittämiskohteitakin löytyy:

”Biolääketieteen alan yrityksenä saamme tukea vankalta asiantuntijaverkostolta ja alueen yliopistoilta, jotka tukevat innovaatiotoimintaamme. Viime vuosina alueella on tehty valtavasti työtä kansainvälisten asiantuntijoiden houkuttelemiseksi, ja tiedän, että suunnitteilla on myös tulevaa toimintaa. Jos saan esittää yhden toiveen, toivon, että tulevassa kehitystyössä painotetaan infrastruktuurihankkeita – parempia lentoyhteyksiä Turkuun tai nopeampaa junayhteyttä Helsinkiin.”

Kategoriat:Spottivalossa