Spottivalossa: RajuLive Oy

RajuLive

RajuLive on vuonna 2018 perustettu yritys, joka tekee monipuolista kuva- sekä sisällöntuotantoa. Yritys tekee laaja-alaisesti kaikkea liikkuvaan ja paikallaankin olevaan kuvaan liittyvää tuotantoa niin tapahtumien kuin yritystenkin tarpeisiin.

On kyse sitten mainosvideosta, brändifilmistä, tapahtuman striimaamisesta tai koostevideosta, niin kaikki nämä onnistuvat laadukkaasti ja luotettavasti yhden luukun periaatteella. Yhden luukun periaate ulottuu myös video- ja kuvatuotantojen ulkopuolelle, sillä olemme osa tapahtuma-alan vahvaa Rajupaja-konsernia, johon kuuluu RajuLiven lisäksi useampi yritys sekä tapahtumatekniikoiden ja -rakenteiden että vuokrakalusteiden ja somisteiden saralta.

”Minun ja yhtiökumppanini Johan Ekmanin yrittäjyys lähti liikenteeseen omakohtaisesta tarpeesta digitoida vanhempieni VHS-kasetteja. Videotuotannot ja tapahtumien kuvatuotannot tulivat osaksi kuviota viime vuosikymmenen puolivälin paikkeilla. Vuonna 2018 löimme hynttyyt yhteen Rajupajan kanssa ja perustimme yhdessä RajuLive Oy:n tätä palvelukokonaisuutta kehittämään”, kertoo yrityksen hallituksen puheenjohtaja Jani Nieminen.

Yrityksemme olemassaoloajasta puolet on ollut ns. korona-aikaa. Niemisen mukaan yksi tärkeä menestystekijä on ollut nopea kyky omaksua ja oppia uutta sekä reagoida nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Henkilöt sekä vakituisissa työsuhteissa että freelancer-verkostossamme ovat tärkeimpiä menestystekijöitä.

”Vaikka tällä saralla on ollut vähän haasteita löytää sopivan osaamisen omaavia oppimishaluisia, olemme onnistuneet siinä hyvin. Meillä on tällä hetkellä sekä rekrytointien, yrityskauppojen ja kouluttamisen myötä toimiva tiimi koossa”, kuvailee Nieminen.

”Rekrytointi on ollut suurimpia haasteitamme, kun koronan aikana kaikki osaavat lähetysteknikot olivat ylityöllistettyjä, ja ala on vielä sen verran tuore, ettei koulun penkeiltä tule riittävää määrää osaajia, vaan heitä pitää kasvattaa käytännön tekemisen kautta. Samoin myös korona-aikojen kalustoinvestoinnit olivat omanlaisensa haaste, kun oli tarve saada jatkuvasti lisää kalustoa, mutta sama tilanne oli yhtaikaa monilla muillakin”.

RajuLive on tulevaisuudessakin asiakkaidemme luottokumppani, jolta saa korkealaatuista ja miellyttävää palvelua.

”Tuntosarvet pidämme tulevaisuudessakin pystyssä ja kehitetään toimintaa jatkuvasti. Kun tarvetta palveluiden laajentamiselle ei ainakaan tällä hetkellä ole näköpiirissä, niin voidaan keskittyä entistä enemmän nykypalveluiden hiomiseen. Yhtenä näkyvänä asiana tulemme julkaisemaan uuden lähetys- ja virtuaalitapahtuma-alustan, joka korvaa korona-ajan alussa nopeasti pystyyn laitetun ja meitä paljon avittaneen LiveKatsomo-lähetysalustan”, kertoo Nieminen.

Yrityksen toiminnalle Varsinais-Suomi on otollinen paikka:

”Varsinais-Suomi on meille erinomainen koti, vaikka paljon operoimme valtakunnallisestikin ja etenkin pääkaupunkiseudulla. Täällä on dynaaminen meininki monella eri alalla ja saralla. Olemme päässeet mukaan hienoihin projekteihin lukemattomien toimijoiden kanssa. Vaikka talouden näkymät muuten eivät parhaillaan kovin ruusuisia olekaan, niin Turun seudulla on mielestäni edelleen hyvä pöhinä päällä”.

Terveiset muille kauppakamarin jäsenille:

”On teillä sitten akuutti tai vasta suunnittelun asteella oleva tarve, niin olemme mielellänne avuksi niin mainos- ja esittelyvideoiden, valo- ja ilmakuvien kuin virtuaali- ja hybriditapahtumien toteuttamisessa. Ideoiden pallottelu ja tarjousten pyytäminen pohdittavaksi ei sido vielä mihinkään”.

www.rajulive.fi

Kategoriat:Spottivalossa