Spottivalossa: Sektoriloisto

Spottivalossa: Sektoriloisto – Isokarin majakka

Sektoriloisto pyörittää matkailutoimintaa Isokarin majakkasaarella ja järjestää Uudestakaupungista ja Kustavista lähteviä henkilökuljetuksia saarelle.

Viihtyisä Isokarin majakkasaari sijaitsee Uudenkaupungin ulkosaaristossa ja sen tunnistaa 49,4 metriä korkeasta punavalkoraitaisesta majakasta. Saarella käy vuosittain noin 5000 matkailijaa, joista puolet on veneilijöitä ja puolet saapuu erilaisten risteilyjen, retkien sekä tapahtumien yhteydessä.

Majakkaan pääsee vierailemaan yrityksen oppaiden johdolla ja opastettuja kierroksia järjestetään sesongin aikana päivittäin. Saaren palveluihin kuuluu lisäksi ravintola ja majoituspalveluita. Majakkakierrosten ohella saarelta löytyy vaihtelevaa ohjelmaa, kuten keväällä järjestettävät hyljesafarit sekä lintu- ja luontoretket.

Ensi kesän tilanne näyttää matkailutoiminnan kannalta lupaavalta. Kesätyöntekijät on palkattu, ja tilauskanta ennustaa kiireistä kesäsesonkia.

”Enää vaan hyvät kelit ja leppoisat tuulet, niin se on siinä”, kuvailee eräoppaana ja laivurina toimiva yrityksen perustaja Kari Laaksonen.

Yritys sai alkunsa, kun Selkämeren kansallispuisto perustettiin 11 vuotta sitten. Tällöin kansallispuistoon kuuluvalle Isokarin majakkasaarelle tarvittiin matkailupalveluja ja rakennus- sekä kuljetusyrittäjää.

”Varsinais-Suomessa on matkailupalveluille sopivan pienet etäisyydet sekä toiminnan kannalta hyviä alihankkijoita ja yrittäjiä.”

Sektoriloistolla on alusta asti panostettu yhteistyöhön, ja johtaja tarttuu lapion varteen siinä missä työntekijätkin. Tulevasta kesästä odotetaan tietenkin hyvää ja paljon matkailijoita, mutta maailmantilanne ja kohonneet kustannukset luovat epävarmuutta.

Terveisiä kauppakamarille ja sen jäsenistölle:

Tervetuloa Isokarille ensi kesänä!

Lue lisää: I S O K A R I – Majakkasaari Selkämeren kansallispuistossa

Kategoriat:Spottivalossa