Spottivalossa: STARK Suomi Oy

Ville Ylitalo

STARK Suomi Oy tarjoaa rakentamisen ja remontoinnin tuotteet sekä palvelut ja materiaalit kattavasta puu- ja rakennustarvikevalikoimasta rakentamisen ammattilaisille ja itse rakentaville tai remontoiville.

”Valtakunnallinen 27 myymälän myymäläverkostomme, 24/7 verkkokauppa ja myyntipalvelumme sekä jakelukeskukset palvelevat asiakkaitamme ajasta ja paikasta riippumatta ympäri Suomen. Hyvillä logistisilla palveluilla varmistamme asiakkaillemme hyvän saatavuuden, oikea-aikaiset kuljetukset ja toimitukset tarkoituksenmukaisella kuljetuskalustolla”, kertoo yksikönpäällikkö Ville Ylitalo.

”Turussa meillä on kaksi toimipistettä. Artukaisissa sijaitsee Turun alueen jakelukeskus sekä rakentajaa vuorokauden jokaisena tuntina palveleva STARK NONSTOP 24/7.  Toinen Turun yksiköistä sijaitsee Skanssissa, jossa rakennustarvikemyymälän yhteydessä STARK Rent -konevuokrauspalvelu on rakentajan käytettävissä ja hyödynnettävissä”, kuvailee Ylitalo. 

Starkin tarina alkoi jo vuonna 1868, jolloin saksalaissyntyinen Peter Starckjohann perusti rautakaupan Viipuriin. Yhtiö perusti alansa edelläkävijänä Suomen ensimmäisen itsepalveluperiaatteella toimivan rautakaupan Lahteen vuonna 1950. Nyt yli 150 vuotta myöhemmin Pohjoismaiden suurimpaan rakennustarvikealan yritykseen STARK Groupiin kuuluva Stark on vahva ammattirakentajan ja remontoijan hankintakanava.

”Olemme lähes 20 prosentin markkinaosuudellamme alan johtavia toimijoita Suomessa”. 

”Oma tieni Starkissa alkoi vuonna 2012, kun Skanssin yksikön rakennustyöt olivat loppusuoralla. Tulin Starkille vetämään uutta toimipistettä käyntiin. Kun Artukaisten yksikössä aloitettiin iso muutos jakelukeskuksen rakentamiseksi 2017, siirryin sinne yksikönpäälliköksi”, muistelee Ylitalo omaa uraansa Starkilla.

”Keskitymme hyvään palvelukokemukseen, toimitusvarmuuteen ja rakentamaan valikoimaa, joka tukee mahdollisimman hyvin ammattirakentajien sekä omaa kotia rakentavien ja kunnostavien kuluttajien tarpeita. Tarjoamme parhaat tuotteet ja tukipalvelut rakentajalle, jotta heidän omat hankkeensa sujuvat ja etenevät suunnitellusti”, arvioi Ylitalo yrityksen menestystekijöitä.

”Pyrimme siihen, että mahdollisimman monet rakentajan tarpeista ratkeavat yhdellä asioinnilla, ja olemme kehittäneet toimitusratkaisuja perinteisiä malleja pidemmälle. Palvelun ytimessä ovat asiakkaalle nimetyt vastuumyyjät sekä lyömätön tavaralogistiikka täsmällisine toimituksineen juuri silloin, kun asiakas tarvitsee. Olemme rohkeasti uudistaneet rakennusalaa: avasimme ensimmäisenä Suomessa kasvukeskuksissa ympäri vuorokauden toimivat rakennustarvikeliikkeet sekä myymälän yhteydessä palvelevat konevuokraamot. Jakelukeskukset vastaavat työmaatoimituksista suurilla paikkakunnilla.”

Vuonna 2015 uudistetun strategian myötä Starkin valikoima eroaa perinteisestä rautakaupasta siinä, se keskittyy ammattirakentajien ja ns. ammattimaisesti rakentavien ja remontoivien kuluttajien tarpeisiin. Tämä linjaus on osoittautunut Ylitalon mukaan menestykseksi.

”Olemme myös vahvasti mukana tukemassa vihreää siirtymää, joka tähtää kohti rakennusalan ilmastoystävällisempiä toimintatapoja. Haluamme rakentaa parempaa huomista yhdessä asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa. Vastuulliseen rakentamiseen pyrimme yhdessä koko arvoketjun, toimialan, järjestöjen ja yhteistyökumppaneidemme kanssa, sillä suurin osa päästöistä syntyy epäsuorasti”, sanoo Ylitalo.

Stark on mm. mukana Aalto-yliopiston johtamassa Building 2030 –konsortiossa, jonka tehtävänä on kehittää Suomen rakennusalalle visio vuodelle 2030 ja edistää sen toteutumista. Yritys kuuluu rakennusalan yhteistyöverkostoon, Green Building Council Finlandiin.

”Stark on toiminut pitkään Turun seudulla, ja uskomme yliopistokaupungin sekä saariston vetovoiman vahvistavan muuttoliikettä Turun alueelle jatkossakin. Tilastojen mukaan Varsinais-Suomen väestönkasvu on nopeutunut merkittävästi koronapandemian aikana. Turun alueella on paljon vanhaa rakennuskantaa, joten korjausrakentamista on runsaasti, ja sen tarve ei muutu suhdanteiden mukaan. Toisaalta alueelle rakennetaan vilkkaasti myös uusia asuinalueita, kuten Naantalin Luonnonmaalle.”

Minkälaisia terveisiä yksikönpäällikkö Ville Ylitalo haluaa lähettää kauppakamarilaisille?

”Stark rakentaa alan tulevaisuutta vastuullisesti toimialaa uudistavilla konsepteillaan yhteistyössä asiakkaiden, kumppanien ja erilaisten verkostojen kanssa. Turun kauppakamari ja sen jäsenistö on meille tärkeä alueellinen verkosto, joka mahdollistaa kaikkia osapuolia hyödyttävän vuoropuhelun”, toteaa Ylitalo. 

Stark on vahvasti rakentajan asialla. Asioidessasi meidän kanssamme työmaasi ei pysähdy. Tästä huolen pitää Stark Artukaisten Nonstop 24/7. Jos tarpeenasi on vuokrata telineet, nostin tai puukkosaha apu löytyy Stark Skanssin Rent konevuokraamosta.  

Spottivalossa esittelee Turun kauppakamarin uusimpia jäseniä.

Kategoriat:Spottivalossa