Spottivalossa: Trivore

Elina Malen Trivore

Trivore on turkulainen vuonna 2001 perustettu ohjelmistokehitystalo. Yritys on ehtinyt tehdä yli 20-vuotisen historiansa aikana monenlaista IT-alan asiantuntijatyötä, mutta viimeiset kuusi vuotta se on keskittynyt yhä tiiviimmin omien tuotteiden kehittämiseen.

Trivoren tulevaisuus näyttää valoisalta. Tänä vuonna yritys on panostanut erityisesti tuotekehitykseen ja laitetilojen kasvattamiseen.

”Meille on tärkeää pitää katse suunnattuna aina eteenpäin – ala uudistuu jatkuvasti, joten niin meidänkin pitää”, sanoo Trivoren COO Elina Malén.

”Päätuotteemme ovat Trivore ID ja IAM-ratkaisumme sekä integraatioalustamme. Olemme siis keskittyneet asiakkaiden liiketoimintakriittisten tarpeiden ratkaisuun: kaikki tuotteemme ovat asiakkaiden toiminnan ytimessä. Ne takaavat asiakkaillemme ketterämmän ja tietoturvallisemman työskentelyn, ja lisäksi mahdollistavat aivan uusiakin ratkaisuja”.

”Tuotamme ratkaisuja eri toimialoille, joiden tarpeet vaihtelevat suuresti keskenään. Sekä identiteetin- ja pääsynhallintatuotteemme että integraatioalustamme ovatkin toimialariippumattomia ja hyvin vikasietoisia. Järjestelmämme toimivat, vaikka muualta tulisi yllätyksiä paristakin suunnasta. Asiakkaisiimme kuuluu monia julkisen sektorin toimijoita ja yksityisiä yrityksiä”, luettelee Malén.

Trivoren myymät tuotteet ovat alusta loppuun omia tuotteita. Asiakkaat ovat myös mukana tuotekehityksessä, ja näin tuotteet ovat joustavia ja asiakaslähtöisiä.

”Toimitamme tuotteemme yleensä niin sanotusti white label -tuotteena, eli asiakkaittemme asiakkaat näkevät vain asiakkaamme brändin. Vaikka nimemme tai logomme ei näykään aina päällepäin, tuotteemme helpottavat joka päivä monien arkea. Tuotteemme mahdollistaa tällä hetkellä muun muassa useita julkisen liikenteen ja kuntien palveluita ympäri Suomen. Yhteensä tuotteillamme on tällä hetkellä jo yli 4 miljoonaa käyttäjätiliä”.

Elina Malénin oma tausta on projektimaailmasta, jossa hän veti viimeisimpänä isoa Smart City -hanketta.

”Trivorelle tulin vuonna 2020. Aloitin alun perin projektipäällikkönä, josta rooli nopeasti kasvoi. Asiakastyön lisäksi työhöni on alusta asti kuulunut Trivoren prosessien ja työkalujen kehitys. Tämä sisäinen kehitystyö on ollut erityisen tarpeellista nyt, kun yrityksemme on sekä henkilöstömäärältään että liikevaihdoltaan kasvanut huomattavasti muutaman viime vuoden aikana”, hän kuvailee.

Malénin mukaan menestystä ei olisi ilman monipuolisia, sitoutuneita ja lahjakkaita trivorelaisia, jotka innostuvat uusista teknologioista ja haluavat aina haastaa myös omaa osaamistaan.

”Omat, uniikit tuotteemme ja palvelumme ovat osoittaneet arvonsa saamalla asiakkaamme pysymään kanssamme jo vuosia. Täydellinen kotimaisuus on tässä yksi valttimme, sillä GDPR:n myötä on korostunut tarve datan turvalliselle käsittelylle ja säilölle Suomessa.

Kaikkea tekemistämme vauhdittaa alusta asti kantanut innovatiivinen, avoin ja rohkea ote. Meillä kaikkien näkemykset tulevat kuulluksi”, hän tiivistää.

”Kuuntele ja auta, tätä ei voi liiaksi korostaa. Tärkein työtehtäväni on huolehtia, että muiden trivorelaisten työt sujuvat mielekkäästi. Tähän kuuluu myös työhyvinvoinnista huolehtiminen niin isoissa kuin pienissäkin asioissa, oli kyse sitten työterveydenhuollon valikoinnista tai taukoihin kannustamisesta”, Malén kuvaa omaa johtajuuttaan ja työhyvinvoinnin merkitystä.

Trivore on etenkin viimeisten kolmen vuoden aikana kasvanut nopeasti, ja nopeaan kasvuun liittyy aina myös kasvukipuja.

”Olemme rakentaneet paljon uusia toimintamalleja ja niihin on jouduttu sopeutumaan nopeasti. Onneksi hyvä tiimihenki ja joustava tekemisen tyyli ovat kantaneet, ja ihmiset ovat hyvällä asenteella ottaneet uusia toimintatapoja vastaan.”

Trivore on alusta asti toiminut Turusta käsin.

”Varsinais-Suomi on tietenkin paras paikka yritykselle! Varsinais-Suomi on yritysmyönteinen alue, ja muun muassa Turun kauppakamari ja Turku Science Park tekevät hienoa työtä alueen yritystoiminnan kehittämiseksi. Haluamme itsekin olla aktiivisia toimintaympäristön kehittäjiä, ja siksi olemme mukana Turun kauppakamarin valiokuntatoiminnassa”.

Minkälaisia terveisiä yritys haluaa lähettää muille jäsenille?

”Autamme mielellämme, mikäli yritykselläsi on tarvetta turvallisen, joustavan ja kotimaisen ratkaisun löytämiseksi identiteetin- ja pääsynhallintaratkaisulle, oli kyse sitten asiakas- tai työntekijädatasta”.

Spottivalossa esittelee Turun kauppakamarin uusia jäsenyrityksiä.

Lue lisää uudesta jäsenyrityksestä

Kategoriat:Spottivalossa