Spottivalossa: Xoompoint

Spottivalossa: Xoompoint

Xoompoint on turkulainen verkko-oppimisen asiantuntijatalo, joka on perustettu vuonna 2015.

Se tarjoaa ratkaisuja kaikkiin digioppimisen tarpeisiin – sisällöntuotantoon, verkko-oppimisteknologiaan ja verkkopedagogiikkaan. Asiakkaita tuetaan ja opastetaan kaikissa verkkokouluttamisen vaiheissa. Yrityksessä toimii kahdeksan henkinen asiantuntijatiimi sekä laaja freelancer-verkosto. 

”Tyypillinen asiakkaamme on yritys, joka haluaa kouluttaa henkilöstöään, yhteistyökumppaneitaan tai vaikkapa alihankkijoitaan aikaan ja paikkaan sitoutumattomasti. Usein koulutuksen aiheina on esimerkiksi työ- ja tietoturvallisuus, uusien henkilöiden perehdyttäminen tai vaikkapa tuotetuntemus”, kertoo toimitusjohtaja Riikka Hagman.

Xoompointin perusti kaksi yritystä, joista toinen oli kehittänyt verkko-oppimisteknologiaa ja toinen keskittynyt sisällöntuotantoon. Sulautumisessa huomattiin, että yhdistämällä molemmat voidaan auttaa paremmin yrityksiä ja tarjota laaja-alaisemmin erilaisia digioppimisen ratkaisuja.

”Saamme palautetta, että kanssamme on luontevaa työskennellä. Puhumme verkko-oppimisesta ymmärrettävästi sekä hahmotamme nopeasti ratkaisut, joista asiakas hyötyisi parhaiten. Huippuosaavat ihmisemme jakavat osaamistaan asiakkaillemme ja meidän kanssamme työskennellessä myös asiakkaan verkko-oppimisen osaaminen kasvaa.”

Tuotetuissa koulutuksissa huomioidaan työntekijöiden monikielisyys.

”Selkeäksi menestystekijäksi on noussut kykymme tuottaa ketterästi ja kustannustehokkaasti sisältöjen kieliversioita. Jos esimerkiksi kyseessä on yrityksen turvallisuusperehdytys, sisällön omaksuminen on huomattavasti helpompaa oppijan omalla kielellä kuin esimerkiksi suomeksi tai englanniksi, joita oppija ei välttämättä osaa riittävästi. Esimerkiksi Meyer Turun telakalle olemme tuottaneet turvallisuusperehdytyksiä 17 eri kielellä.”

Hagman itse on työskennellyt verkko-oppimisen parissa noin kaksikymmentä vuotta.

”Verkko-oppiminen on aina ollut kiinnostuksen kohteeni ja se on ollut aina osa työtäni tavalla tai toisella suunnilleen kahdenkymmenen vuoden ajan. Xoompointin ihmiset olivat minulle tuttuja ajalta, jolloin olin henkilöstön kehittämisen tehtävissä Fonectalla ja molemmin puolin hyvin sujuneen yhteistyön lopputulemana siirryin osaksi Xoompointin tiimiä ja myöhemmin myös toiseksi omistajaksi.”

Verkko-oppimisen toimialalla haasteet liittyvät vaikeisiin taloudellisiin tilanteisiin ja työvoimapulaan.

”Vaikka tarjoamamme palvelut ja tuotteet koetaan kiinnostaviksi ja tarpeellisiksi, kaikissa yrityksissä verkko-oppimisen toimintamallilla ei kuitenkaan ole strategista positiota yrityksen toiminnassa, jolloin hankintapäätöksiä tiukoissa taloudellisissa tilanteissa voidaan helposti lykätä. Koska verkko-oppimisen asiantuntijoita ei myöskään istu joka oksalla, asiantuntijatiimin kasvattaminen toimialallamme vie aikaa.”

”Toisaalta meillä on useita pitkäaikaisia asiakkaita, joiden kanssa olemme saaneet kehittää verkko-oppimista ja vaikeinakin aikoina heidän kanssaan toimintaamme tulee vakautta. Lisäksi olemme onnistuneet saamaan tiimiimme viestinnän ja pedagogiikan huippuosaajia ja tietysti opimme jatkuvasti toinen toisiltamme, jolloin osaaminen karttuu nopeasti.”

Tulevaisuudessa Xoompoint uskoo verkko-oppimisen kasvuun.

”Uskomme, että verkko-oppiminen kasvaa myös tulevaisuudessa yrityksissä ja asiakaskuntamme sekä tiimimme kasvavat tuon tarpeen myötä. On hienoa, että voimme auttaa myös turkulaisia yrityksiä, kuten Turun telakkaa, Turun satamaa sekä Aura Rakennusta. Suomen ulkopuolella toimimme jo esimerkiksi Saksassa.”

Terveisiä kauppakamarille ja sen jäsenistölle:

Kiitos kauppakamarille laajoista palveluista, joita tarjoatte jäsenistöllenne. Vaikka jäsenyytemme onkin tuore, olemme jo osallistuneet koulutuksiinne sekä saaneet neuvonta-apua tarvittaessa.

Jos yrityksessänne halutaan digitalisoida osaamisen kehittämistä, turvallisuusosaamista tai mitä tahansa verkko-oppimisen saralla, olethan yhteydessä. Tarjoamme lisäksi kauppakamarin jäsenille ilmaisen tunnin verkko-oppimisen hyödyntämisen sparrauksen.

Ota yhteyttä: sales@xoompoint.com

Lue lisää: Xoompoint – Meiltä saat kaikki e-learning -ratkaisut

Kategoriat:Spottivalossa