Spottivalossa: Turku Food & Wine Fest

Kirkkopuiston terassi

Spottivalossa: Turku Food & Wine Fest

Turku Food & Wine Fest on ruoka- ja juomatapahtumien tuotantoon keskittyvä tapahtuma-alan yritys.

Sen merkittävin projekti on vuosittainen Kirkkopuiston Terassi, joka sijaitsee Turun tuomiokirkon läheisyydessä ja on avoinna toukokuusta elokuuhun, 12.5.-20.8. Yhteisterassi kokoaa ruoka- ja juomatarjontaa tunnelmalliseen puistoympäristöön Turun jokirantaan.

Yritys järjestää terassikokonaisuuden ohella Turku Craft Beer Festivalin sekä toimii kumppanina muun muassa Turku Sea Jazz -festivaaleilla. Vuonna 2017 perustetun yrityksen tapahtumatuotanto on laajentunut merkittävästi ensimmäisestä tapahtumasta, Forum Marinumilla järjestetystä Turku Food & Wine Festivalista.

”Halusimme luoda uudenlaisen tapahtumakonseptin Turkuun sekä luoda itsellemme pientä projektia ja kesätyötä”, kertoo toimitusjohtaja Samuli Pasanen yrityksen taustasta.

Turku Food & Wine Fest kehittää jatkuvasti tapahtumatarjontaansa, ja erityisesti Kirkkopuiston Terassin rakentaminen on ollut usean vuoden projekti. Ensimmäisen kerran yhteisterassi rakennettiin vuonna 2020, jonka jälkeen se on juurtunut turkulaiseen kaupunkikuvaan.

Tänä kesänä terassilla nähdään ruoka- ja juomatarjonnan lisäksi vaihtelevia erikoistapahtumia, kuten livemusiikkia.

”Meillä on aina ollut tarkka visio siitä mitä haluamme tehdä, mutta ilman suurta joukkoa laadukkaita kumppaneita monikaan projekti ei olisi ollut mahdollinen.”

”Toivon, että yrityksemme nähdään laadukkaana ja luotettavana toimijana. Toivon myös, että pystymme tulevaisuudessakin työllistämään monenlaisia ihmisiä ja toteuttamaan kivoja projekteja kumppaniverkostomme kanssa.”

Yrityksen toiminnassa keskeistä on ollut usko pitkäjänteiseen kehittämiseen ja luottamus niin omaan kuin kumppaneiden tekemiseen. Turku Food & Wine Fest tavoittelee edelleen kasvua, mutta haluaa samalla säilyttää dynaamisen ja innovatiivisen asenteensa.

Joulukuussa 2023 yritys lanseeraa uuden viinifestivaalin Turun VPK:n talolla.

Terveisiä kauppakamarille ja sen jäsenistölle:

Ihanaa kevättä ja kesää kaikille! 

Lue lisää: Kirkkopuiston Terassi

Kuva: Roosa Karhu

Kategoriat:Spottivalossa