Spottivalossa TRP Group

TRP

TRP Group Oy on vuonna 2008 perustettu LVIS-alan yritys, joka toteuttaa, huoltaa, sekä ylläpitää taloteknisiä ratkaisuja kiinteistöille ja teollisuudelle. TRP Group Oy on alallaan yksi Varsinais-Suomen alueen suurimpia yrityksiä, ja vuonna 2023 yritys on liittynyt osaksi Habeon Group Oy:ta.

”Toimintamme alalla on lähtenyt käyntiin jo 80-luvun puolella, kun isäni perusti ensimmäisen yhtiönsä Vesijohtoliike Timo Rantanen Ky:n. Pian tämän jälkeen hän perusti Turun Rakennusputki Oy:n, josta myöhemmin monien mutkien kautta, vuonna 2008, syntyi perheyrityksemme TRP Group Oy. Olen itse ollut toiminnassa mukana jo nuoresta asti, ja toimin nykyisen yrityksemme toimitusjohtajana. Urani aikana on ehtinyt tapahtua paljon. Yrityksemme koko, muoto ja palveluvalikoima on kehittynyt ajan saatossa. Nykyisin rakennamme yhdessä noin 90 LVIS-alan ammattilaisen voimin uutta sekä huollamme, ylläpidämme ja kehitämme vanhaa”, kertoo toimitusjohtaja Harri Rantanen.
Mikko Lund, TRP Groupin operatiivinen johtaja on tullut yrityksen toimintaan mukaan myös aikaisessa vaiheessa:

”Työskentelin ennen yritykseen tuloa ilmanvaihtoasentajana toisessa alan yrityksessä. Kun kuulin TRP Groupin perustamisesta, se herätti mielenkiintoni ja päätin ottaa yhteyttä yritykseen. Olen nyt työskennellyt talossa 12 vuotta, eri tehtävissä.”

Yrityksen isona menestystekijänä on ollut yrityksen halu ja kyky kehittyä.

”Huomasimme muutamia vuosia taaksepäin, että yrityksemme toimintamallit olivat jääneet osittain ajassa jälkeen. Päätimme tarttua tähän ongelmaan ja laadimme viisivuotiskehityssuunnitelman, jolla saisimme modernisoitua toimintaamme. Kehityssuunnitelman etenemisen myötä on saatu aikaan paljon muutoksia toimivampaan suuntaan. Toimihenkilöiden puolelle saatiin lisää uutta verta, ja osa asentajakunnastakin on vaihtunut ajan saatossa. Meillä on talossa todella hyviä tekijöitä niin toimihenkilöissä kuin asentajissakin, jotka ovat hyvällä työllään mahdollistaneet viisivuotissuunnitelman toteutumisen. Yhteistyö on ollut meidän vahvuutemme kehityksessä ja olemme saavuttamassa tavoitteitamme”, toteavat Rantanen ja Lund.

Alan viime vuosien haasteeksi Rantanen mainitsee osaavan työvoiman saatavuuden. Kyseinen ongelma ei keskity pelkästään Varsinais-Suomen alueelle, vaan se näkyy Suomessa jo maanlaajuisesti. Rantanen kuvailee tilannetta näin:

”Koulujen kautta on nykyisin lähes mahdotonta saada hyvää tekijää, jolla olisi työntekemistä edellyttävät perusasiat tiedossa ja asenne työtä kohtaan kunnossa. Potentiaalisia tekijöitä on todella vaikea löytää. Otamme mielellämme oppisopimuksella ihmisiä yritykseen, jotta nuoret ammattikoululaiset oppisivat heti kouluikäisenä työntekemisen tarkoituksen ja alan perustaidot. Osaavien työntekijöiden puute alalla johtuu osittain siitä, että käsillä tehtävää työtä ei arvosteta samalla tavalla kuin ennen.”

Osaajapulasta huolimatta Varsinais-Suomi on toiminut yritykselle hyvänä toiminta-alueena:

”Varsinais-Suomen alueella on aina ollut hyvä tekemisen meininki. Viime aikoina tosin hintakilpailu on ollut alueella kovaa uudisasuinrakennuttamisen pysähdyttyä. Yrityksenä, joka ei toimi uudisasuntorakennuttamisen parissa, olemme huomanneet kilpailun selkeän siirtymän saneeraus- ja muun uudisrakentamisen puolelle. Suunnitteilla olevien alueellisten hankkeiden mukana ollaan tilanteesta onneksi menossa eteenpäin, kunhan kyseiset isot uudishankkeet vain saataisiin pian käyntiin.”

Terveisiä kauppakamarille ja sen jäsenistölle?
”Varsinais-Suomen alueelta löytyy paljon osaamista, sekä halua tehdä ja kehittää uutta. Voimme saada täällä paljon aikaan, kun alamme hyödyntämään entistä enemmän alueemme osaajia. Pidetään osaamisestamme ja kehittymisestämme huolta!”

Kategoriat:Spottivalossa